Başkan Tutal Müftülük Personeliyle Buluştu

Başkan Tutal Müftülük Personeliyle Buluştu
Başkan Tutal, Hicri Yılbaşı münasebeti ile Seydişehir’de görev yapan müftülük personeli ile bir araya geldi.

Nevzatbey Parkı’nda yemekli yapılan programa İlçe Müftüsü Kemal Demirel ve Seydişehir’de görev yapan vaiz, imam, müezzin, kuran kursu öğreticileri ve müftülük çalışanları katıldı.

Konuşmasında alkol kullanımın bugün 11 yaşına kadar düştüğünü hatırlatan Belediye Başkanı Mehmet Tutal, ilkokullarda, ortaokullarda uyuşturucu girmiş olması, ülkemizde yaşanıyor olması üzücü olduğunu dile getirdi. Başkan Tutal, bu ülkenin gençlerine manevi duyguların aşılanması gerekiğini ve bunları yapabilecek sadece iki kişi olduğunu belirterek, birinin imamlar diğeri ise öğretmenler olduğunu belirtti. Başkan Mehmet Tutal, “Bugün liselerde bile Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı okunabiliyor. Hatta Arapça dersleri bile alabiliyorlar. Geriye sadece çalışmak kalıyor. Bu gençliğin elinden tutmak gerekiyor. Mescitlerde müminler, genciyle, yaşlısıyla, sudaki balık gibi rahat olması gerekir. Bu ortamı oluşturmak ve gençliğin düştükleri bataklığın içinden kurtarmamız gerekir. Bu doğrultuda imkanlarımız dahilinde ne gerekiyorsa hizmet etmeye hazırız. Yeter ki çocukların elinden tutalım. Seydişehir’deki çocukları milli manevi değerlere istediğimiz ölçülerde götürebilelim. Onların olumsuz davranışlarını Hz. Peygamberin ahlaki davranışlarına götürebilelim. Maddi ve manevi olarak Belediyemizin tüm imkânları emrinizde.” Şeklinde konuştu.

İlçe müftüsü Demirel, bir belediye alt yapı ve yol çalışmalarından başka sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunması gerektiğini, bu anlamda Başkan Tutal’ın da güzel programlar yaptığını belirtti.  İlçe Müftüsü Kemal Demirel, “Bu anlamlı günde bu daveti yapan belediye başkanına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Sosyal, kültürel ve yapısal çalışmalar hakkında da bilgi aktaran Başkan Tutal, Seydişehir’in büyük değişimler beklediğini ve hak ettiği hizmeti alacağını dile getirdi.

Programda din görevlileri, bir araya gelmekten dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, kendilerini böyle anlamlı bir günde hatırladığı için Başkan Mehmet Tutal’a teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.