Başkan Tutal’dan Hollanda’nın tutumuna tepki

Başkan Tutal’dan Hollanda’nın tutumuna tepki
Konya’nın Seydişehir İlçe Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın Hollanda Başkonsolosluğuna girişine izin verilmemesine tepki gösterdi.

Başkan Tutal, Hollanda Hükümetinin Türkiye’ye karşı düşmanca ve haince bir tutum sergilediğini ifade ederek, “Hollanda hükümetinin Bakanımız Sayın Betül Sayan Kaya’ya uyguladığı bu tavır ifade özgürlüğüne, hak ve eşitliğe, evrensel değerlere vurulan ağır bir darbedir. Türkiye’ye karşı haince ve düşmanca yaklaşım içinde bulunan, insan haklarına ve demokratik değerlere aykırı tutumlarını tüm dünya ülkeleri gördü. İstedikleri kadar engellesinler, istedikleri kadar yasak ilan etsinler. Bu kutlu yürüyüşü engelleyemeyecekler. Bütün Kur’anları yaksak, bütün camileri yıksak, Avrupalıların gözünde Osmanlıyız. ‘Osmanlı, yani İslam’ diyen Cemil Meriç'in ne kadar haklı olduğu artık görülmektedir. Hollanda hükümetinin bu tavrı haçlı seferlerindeki uygulanan zulmün yeniden diriltilmesidir. Bilinmelidir ki, bu yapılan engellemeler, uygulamalar bizleri asla ve asla yıldıramayacaktır. Türkiye’de yapılacak olan Anayasa değişikliği oylaması ne kadar kimyanızı, dengelerininizi alt üst etse de, Türkiye’nin büyümesini, hedefe doğru yürümesini engelleyemeyeceksiniz. Sadece Hollanda değil Almanya ve Avusturya'nın yaptıkları da kabul edilemez. Ülkemize karşı alınan bu düşmanca tutumu kınıyoruz. Ben inanıyorum ki gereken cevabı Türk Milleti 16 Nisan’da verecektir" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.