Başkandan AK Partili üyelere hodri meydan

Başkandan AK Partili üyelere hodri meydan
MANİSA Büyükşehir Belediyesi Başkanı Cengiz Ergün, Uncubozköy Mahallesi’nde 25 bin 42 metrekaresi büyükşehire ait toplam 41 bin 27 metrekarelik arsanın tamamının satın alınması için açılacak izale-i şuyu satışı ihalesine katılma yetkisi vermeyen AK Partil

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı olağan meclis toplantısı MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün başkanlığında yapıldı. Toplantı öncesinde MHP’li Salihli Belediye Başkanı Ali Uçak tarafından kasalarla getirtilen nar, ayva ve mandalinalar belediye meclis üyelerine dağıtıldı. Toplantı öncesi meclis üyelerinin masalarına kasalarla bırakılan meyveler renkli görüntülerin yaşanmasına neden oldu. Toplantıda Eylül ve Ekim aylarındaki meclis toplantılarında Gündeme gelen, ancak çoğunluk olan Ak Partili meclis üyelerini oylarıyla reddedilen Uncubozköy Mahallesi’ndeki 41 bin 27 bin metrekarelik ortaklı arsanın izale-i şuyu satış ihalesine Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e katılma yetkisinin verilmemesi konusunu tekrar gündeme geldi. Toplantıda söz alan MHP’li meclis üyeleri, konunun üç toplantıdır gündeme taşındığını ve hala büyükşehir belediye başkanına izale-i şuyu satış ihalesine katılma yetkisinin verilmemesine bir anlam veremediklerini söyledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar Komisyonu Başkanı AK Partili Meclis Üyesi Can Mercü de, satışa çıkarılacak arsada bazı siyasilerin yakınlarına buradan hisse alması için çalışmalar yaptığını iddia ederek, "Başkan Ergün’ün bazı inşaat firmalarına ’Buradan yer alın’ diye çağrılarda bulunduğu iddiaları kulağımıza geldi. Bu nedenle konunun tekrar İmar ve Bayındırlık ile Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmesini talep ediyoruz. Çünkü bu konuda kazananın belediye mi yoksa şahıslar mı olacak bunu bilmiyoruz" diye konuştu.

"KAMU MENFAATİ İÇİN YARGILANACAKSAM YARGILANAYIM"

Uncubozköy Mahallesi Adliye Sarayı arkasındaki arsanın satışıyla ilgili konuşmalara son noktayı koyan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise kendisine ithamda bulunan Mercü’yü kınadığını söyledi. Başkan Ergün, şöyle devam etti: "Bu kendisinin tarzıdır. Kendisinin iddiaları varsa daha da ileriye gidip Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyusunda bulunmalıdır. AK Parti’nin 3 aydır söylemlerinden çıkardığım, kendilerinin güvenmekle ilgili sorunu olduğudur. Bakın burada kamu yararı söz konusudur. Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin menfaati söz konusudur. İddialı konuşuyorum, bu konuda yargılanacaksam da yargılanayım. Siz bu yetkiyi verseniz de vermeseniz de şahsım ve Hukuk Daire Başkanlığı olarak kamunun menfaati için bu konuda mücadele edeceğiz. Bunun için yargılanacaksam yargılanmaya hazırım" diye konuştu.

Konuşmaların ardından mecliste çoğunluğa sahip olan AK Partili meclis üyelerinin oylarıyla, Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün’e izale-i şuyu satışı ihalesine yatılma yetkisi verilmedi. MHP’li ve CHP’li meclis üyelerinin ’Evet’ verdiği gündem maddesi AK Partili meclis üyelerin oylarıyla tekrar görüşülmek üzere İmar ve Bayırdırlık ile Plan ve Bütçe Komisyonları’na gönderildi.

BÜYÜKŞEHİR TIP MERKEZİ KURACAK

Gergin konuşmaların yaşandığı meclis toplantısı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin eski garajın içine kurmayı hedeflediği Tıp Merkezi konusunun görüşmesiyle devam etti. SGK’lılara ücretsiz olarak poliniklik hizmeti verilecek merkezin kurulması oy birliğiyle görüşülmek üzere sağlıkKomisyonu’na sevk edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.