Uğur Özteke

Uğur Özteke

BAŞKANLAR VE KÖPEKLER

BAŞKANLAR VE KÖPEKLER

Allah’a çok şükür dün bizim açımızdan dahası yerel bir gazeteci olarak dolu dolu geçen bir günün mutluluğu içerisindeyiz.

Elbette biz de şehir gibi dün güne okulların açılış heyecanı ile başladık. Bu tatlı heyecanın tek kötü yanı trafiği idi. Bu her yıl olan bir sıkıntı olduğu için bize normal geliyordu. Dahası yazın tatilde her gün sabah 8’de Organize’ye gitmek için çile çekenlerin halini insanlarımız bilse buna belki sıkıntı dahi demeyecekti. Ama sonuçta sıkıntı şehrin her yanında her caddesinde her sokağında vardı.

Bugünkü yazımıza geçmeden dünkü yazımıza yapılan yorumlardan sadece bir tanesini sizlerle paylaşmak isterim.

İş adamı, spor adamı, yerel siyasetçi dahası AK Parti yöneticisi Mustafa İbalı abimiz şöyle bir yorum yapıyordu;   

“Sayın Uğur Bey,  dün Milli Eğitim Bakanı sınıflar 24 kişi diye söylüyor şaka gibi.  MERAM AŞKAN’DA MEHMET BEĞEN ORTAOKULUNDA 5. SINIFLAR 43-44 KİŞİ DERS başı yapacak. Bir zahmet Milli Eğitim Müdürü ve yardımcıları okulları gezip bir çare bulurlarsa memnun oluruz.

Maalesef 15 senedir destek verdiğimiz AK PARTİ eğitimi bir türlü rayına oturtamadı.”

………….

İşin özü uzun lafın kısası gerçek bu idi.

Bizim arkadaşlar bu yazıyı dahası bu yorumu bizim yazıya yordum olarak ekleyince Mustafa Abiyi demek ki daha da şaşırtmışız. Mustafa abi şöyle devam ediyordu; 

“Yayınladığınız için teşekkür ederim. TARAFSIZ YAYIN YAPAN SÖZDE KONYA'da başka haber sitesine yazdım ismini vermeyeceğim herkesin bildiği bir site yayınlamadı. Yani Konya tabiri ile etliğe sütlüğe karışmadı, size tekrar teşekkür ederim. İyi çalışmalar.”

……………

Evet bizim insanımızın en güzel örneğini Mustafa İbalı abimiz veriyordu. Okumuş, güngörmüş, para kazanmayı ticaret düzgün ticaret yapmayı bilen, alnı ak, başı dik, muhafazakâr, spor sevdalısı, eğitim sevdalısı, hayır sever güler yüzlü bir insan. Konya bu. Tabii Mustafa abi burada biraz aykırılık yapmış ve gerçeği yazıvermiş. İyi ki de yazmış Allah kendisinden bin kere razı olsun.

 MEMİŞ KÜTÜKCÜ ABİ

GERÇEKTEN ÇOK FARKLI BİR İNSAN

Bizim PUSULA WEB TV işi gerçekten iyi tuttu. Biz de bu işin şaşkınlığı halindeyiz. Neyse dün canlı olarak yayınlanan UĞURLU GÜNDEM programının konuğu idi Başkan Memiş Kütükcü Bey’di.

Memiş Başkan, Konya ekonomisi Türkiye’nin dünyadaki konumu ile ilgili o kadar çok önemli ve heyecan verici açıklamalarda bulundu ki inanın 1 saat 13 dakikalık canlı yayının nasıl geçtiğini anlayamadık.

Başkanın bu açıklamalarını PUSULA Gazetemizde ve PRESTİJ dergimizde en geniş şekilde bulacaksınız inşallah. Ama şunu net olarak ifade edebilirim ki dün Memiş Kütükcü Bey’i bir kez daha sevdim ve takdir ettim. 

İMAM BULUNAMAYINCA

RECEP BAŞKAN İMAM OLMUŞ 

Geçtiğimiz hafta yurt dışında idim. Biz yurt dışında da olsak şehirden ve insanımızdan kopamayız. Çünkü Konya bizim sevdamız Konya bizim hastalığımız.

Oralardan takip ettiğimiz bir konuda Konya Şeker’in Genel Kurulu idi. Recep Başkan’ın önce yokum dediği olay ile bu kez Şeker’deki seçimler renklenivermişti. Neyse bu arada genel kurul ertelemeli de olsa yapıldı ve Recep Başkan yine rakipsiz başkanlığını sürdürdü. Bu durum Konuk ailesine, Şeker ailesine Konya’ya ve ülkemize hayırlı olur inşallah.                      

Peki Recep başkan niye önce yokum dedi sonra aday oldu?

Biz de sizler gibi merak etmiştik.

Biz şunu öğrenebildik. Başkan’a “ya imam ol ya imam bul” demişler. İmam bulunamayınca Başkan da tekrar aday olmuş. Zaten Recep Başkan’ın adayım dediği yerde başka bir alternatif düşünülemezdi. Ve süreç biraz çetrefilli de olsa sonuçta Recep Başkan imamlığa devam etmiş oldu.       

Başkan yokum dediği günlerde “Bakan olacak söz aldı onun için bırakıyor” iddialarının da yalan olduğu görüldü.

Sonuçta bugüne kadar 45 dev tesise adeta tek başına imza atan bir insana daha fazla haksızlık yapmanın da bir anlamı yok.

Arkadaşların sosyal medyadan paylaştıkları fotoğraflara baktım. Genel kurul miting havasında geçmiş. Yaşlı teyzeler, amcalar, üretici çiftçi orada imiş. Düşündüm bu insanlar sıcakta arabaları otobüsleri ile buraya gelmez vekâlet verirlerdi. Bu kez vekâlet verenden çok genel kurula gelen varmış. Bu da başkana verilen samimi bir inanışın göstergesi olarak dikkatleri çekiyordu.

VE AH O KÖPEKLER

Dünün tek kötü haberi trafik şikayetleri dışında Kültürpark’tan gelen yaklaşık 25 başı boş köpek fotoğrafı idi.

 

foto-1-359.jpgfoto-2-318.jpgfoto-3-210.jpg

Ben köpekleri severim

Ben köpeklerden rahatsız değilim.

Ama şehrin göbeğindeki 25 adet başıboş köpek insanlarımızı rahatsız etmiş ki bize bunlardan dert yanıyorlardı.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Gerçek, çoğu zaman karartılır; fakat hiçbir zaman sönmez.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Bisiklet yollarında cam şişe kırmayıp buraları cam kırıkları ile yürünemez hale getirmediğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR