Başkentlilere "Mars'a yolculuk" fırsatı

Başkentlilere "Mars'a yolculuk" fırsatı
Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesince yarın "Mars'a Yolculuk" temalı halk günü etkinliği düzenlenecek, havanın uygun olması halinde teleskoplarla gözlem yapılabilecek

Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesince yarın "Mars'a Yolculuk" temalı halk günü etkinliği düzenlenecek, havanın uygun olması halinde teleskoplarla gözlem yapılabilecek.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, güneş sistemindeki en küçük ikinci ve güneşe en yakın dördüncü gezegen Mars, dünya dışında yaşam olasılığının varlığına dair çok sayıda araştırmaya konu oldu.

Son yıllarda NASA tarafından yürütülen araştırmalarda söz konusu gezegende suyun varlığına dair kanıtlar bulunması "Mars'ta hayat var mı veya başka bir gezegende yaşam kurulabilir mi?" gibi düşünceleri yeniden gündeme getirdi.

Kreiken Rasathanesi tarafından yarın düzenlenecek "Mars'a Yolculuk" temalı halk günü etkinliğinde bu gezegen ile ilgili birçok konuya yer verilecek, Mars'ın dünya ile benzerlikleri ve farklılıkları ele alınarak yaşamın burada devam edip edemeyeceği konusu ele alınacak.

Havanın açık olması durumunda Ay, Mars, Jüpiter ve Satürn'ün yanı sıra derin uzay cisimlerinin de teleskoplarla gözleneceği etkinlikte, gerçekleştirilecek çıplak gözle gökyüzü tanıtımıyla katılımcılar takımyıldızları daha yakından tanıma fırsatı bulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.