Başkentte Cumhuriyet Bayramı Konserlerle Kutlanacak

Başkentte Cumhuriyet Bayramı Konserlerle Kutlanacak
Başkentli müzikseverler, Ankara Devlet Opera ve Balesi ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasınca verilecek konserlerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu yaşayacak

ANKARA (AA) - CSO, dünyaca ünlü piyanist İdil Biret'in katılımıyla bugün Cumhuriyet Bayramı konseri verecek. CSO Konser Salonu'ndaki konserde, İdil Biret ile İstanbul Devlet Opera ve Balesi solist sanatçıları bariton Caner Akgün, soprano Dilruba Akgün ve Saygun Filarmoni Korosu da sahne alacak.

Şef Cemi'i Can Deliorman yönetimindeki konserde İdil Biret, Edward Grieg'in la minör Op. 6 numaralı piyano konçertosunu, Peer Gynt Suite'ini, Ahmed Adnan Saygun'un "Eski Üslupta Kantat'ını ve marşları icra edecek.

ADOB da ilkini 22 Ekim'de gerçekleştirdiği "15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimize Saygı" etkinliğinin ikincisini yarın akşam sahneleyecek. Opera Sahnesi'ndeki etkinlikte, orkestrada Nezih Seçkin, koroda Caner Ruhselman'ın yönetimindeki ADOB korosu ve orkestrası, 15 Temmuz darbe girişimi ve şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı sinevizyon gösterisi eşliğinde konser verecek.

Sopranoda Görkem Ezgi Yıldırım, mezzo sopranoda Ferda Yetişer, tenorda Ayhan Uştuk ve Metin Turan, basta Erdem Baydam, baritonda Umut Koşman'ın sahne alacağı konserde, Adnan Saygun, Zeki Üngör, Muammer Sun, Niyazi Tura, Çetin Işıközlü ve Mustafa Erdoğan'ın besteleri seslendirilecek. Konser, Ankaralı sanatseverlerin beğenisine ücretsiz sunulacak.

Mozarthaus Sanat ve Konserevi'nde de yarın kemanda Nurperi Yücesoy ve piyanoda Tayfun İlhan ile Cumhuriyet Bayramı konseri verilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.