Başkentte kültür sanat

Başkentte kültür sanat
"19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali" kapanış programı Kızılırmak Sineması'nda yapılacak- Müzik listelerini alt üst eden Fransız sanatçı Imany, Ankara'da ilk kez 15 Mayıs'ta ODTÜ Vişnelik sahnesinde dinleyicileriyle buluşacak

ANKARA (AA) - Bu yıl "sevgi neydi" temasıyla düzenlenen "19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali" kapanış programı bugün Kızılırmak Sineması'nda yapılacak.

Başkent, sanatsal etkinliklerle dolu bir hafta yaşayacak. Müzik listelerinde üst sıralarda yer alan Fransız sanatçı Imany, Ankara'da ilk kez 15 Mayıs'ta ODTÜ Vişnelik sahnesinde müzikseverlerle buluşacak. Mankenlik kariyerini bırakıp müzik hayatına atılan Imany, 2011'de piyasaya çıkan ilk albümü "The Shape of a Broken Heart" ile kısa sürede çok satan albümlere verilen "Disques d'Or"un (Altın Plak Ödülü) sahibi oldu. Adını en çok "You Will Never Know" adlı şarkısıyla duyuran Imany, son şarkısı "Don't be so shy" ile müzik listelerini altüst etti. Imany, Ankara'daki ilk performansında, ODTÜ Vişnelik sahnesinde saat 19.00'da sevilen şarkılarını seslendirecek.

5 Grammy adaylığı bulunan Amerikalı ünlü caz vokali Karrin Allyson da Türkiye'de ilk kez sahne alacak. İngilizce'nin yanı sıra Portekizce, İspanyolca, Fransızca ve İtalyanca şarkılar seslendiren Allyson, 2001, 2006, 2008, 2011 ve 2015'te çıkarttığı albümler sayesinde en iyi caz kadın vokal alanında Grammy'e aday gösterildi. Allyson, Türk Japon Vakfı Kültür Merkezinde bugün saat 20.00'de hayranlarıyla buluşacak.

Dünyanın en iyi keman virtüözlerinden biri kabul edilen Joshua Bell de 16 Mayıs'ta Congresium'da saat 21.00'de sahneye çıkacak.

Başkentte bu haftaki kültür sanat etkinliklerinden bazıları şöyle:

- Tiyatro

Akün Sahnesi: Özcan Özer'in yazdığı, Hakan Çimenser'in yönettiği "Son Tango" oyunu, hafta boyunca sahnelenecek. Oyunda, Arjantin'de yaşanan cunta ve baskı döneminde birbirine aşık olan Pedro ve Maria'nın hayata tutunma hikayesi, dans eşliğinde anlatılıyor.

Altındağ Tiyatrosu: Kadın erkek ilişkilerinin ele alındığı "Kocasını Pişiren Kadın", hafta boyunca beğeniye sunulacak.

Büyük Tiyatro: Kent ve doğa karşıtlığı üzerinden insanı ve insanın bu dünyadaki konumunu sorgulayan Nuri Pakdil'in yazdığı Murat Demirtaş'ın yönettiği "Umut" adlı oyun yarın ve 15 Mayıs'ta seyirciyle buluşacak.

Cüneyt Gökçer Sahnesi: Birinci Dünya Savaşı'nı konu alan "Çamaşırhane" hafta boyunca seyirciyle buluşacak.

Küçük Tiyatro: Şirin Aktemur Toprak'ın yazdığı ve Umut Toprak'ın sahneye taşıdığı Neşet Ertaş'ın hayatından ve türkülerinden yola çıkarak hazırlanan "Neşe, Dert, Aşk" hafta boyunca izleyicinin karşısına çıkacak.

Oda Tiyatrosu: "Koku" romanının yazarı Patrick Süskind'in pek çok dilde oynanan oyunu "Kontrabas", Hale Kuntay'ın çevirisi, Metin Belgin'in rejisiyle bugün ve 14 Mayıs'ta izleyiciye sunulacak.

Stüdyo Sahne: Melih Cevdet Anday'ın yazdığı, Servet Aybar'ın yönettiği kara komedi türündeki "Müfettişler" adlı eser yarın ve 15 Mayıs'ta izleyicinin karşısına çıkacak.

Ziraat Sahnesi: Fyodor Mi̇haylovi̇ç Dostoyevski̇'nin ölümsüz eserinden uyarlanan "Yeraltından Notlar", Erdinç Doğan'ın rejisiyle bugün, yarın ve 14 Mayıs'ta izleyicinin karşısına çıkacak.

İrfan Şahinbaş Sahnesi: Heiner Müller'in Avrupa tiyatrosunda yazarlık, dramaturgi ve performans alanlarında belirgin bir etki ve değişim yaratan ünlü eseri "Hamlet Makinesi", hafta boyunca seyirciyle buluşacak.

Şinasi Sahnesi: Ekin Tunçay Turan'ın çevirdiği ve İpek Atagün Gezener'in yönettiği "Annemin Son Çığlıkları" hafta boyunca izlenebilecek.

- Opera-Bale

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından, ''Leyla ile Mecnun''un çöllere uzanan ölümsüz aşk hikayesi, Türkiye'de ilk kez operada sahnelenecek. Fuzuli'nin 1535 yılında kaleme aldığı Leyla ile Mecnun'dan yorumlanarak yazılan operanın prömiyeri 14 Mayıs'ta gerçekleştirilecek. Müzikli çocuk oyunu "Kalp Korusu", sezonun son temsilini 15 Mayıs'ta verecek. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı 17-18 Mayıs'ta Leyla Gencer Sahnesi'nde temsil verecek.

- CSO

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) konser salonunda bugün ve yarın saat 20.00'de Şef Stefano Mazzoleni yönetiminde solist Ivana Bilic "Meksika Müzik Gecesi" konseri verecek.

- Cer Modern

Cer Modern Tasarım Pazarı, 14-15 Mayıs'ta profesyonel ve genç tasarımcıları bir araya getirecek. Etkinlik, "Düşün, Yarat, Paylaş" mottosuyla birbirinden farklı, ilginç tasarım ürünlerini ve üreticilerini Ankaralı tasarım meraklılarıyla buluşturmanın yanı sıra genç tasarımcıların girişimlerine destek vermeyi hedefliyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının, Türkiye'nin gelişiminin kanıtı olan sanat koleksiyonu, Cer Modern Sanatlar Merkezinde 31 Temmuz'a kadar sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

- Festival

Bu yıl "sevgi neydi" temasıyla düzenlenen "19. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali", kapanış töreni bugün 19.00'da Kızılırmak Sineması'nda gerçekleştirilecek. "Fıpreci Ödülü" alan filmin gösterimi ile ödül töreni de aynı sinemada yapılacak.

"2. Uluslararası Aile Film Festivali" kapsamında, Hasan Çelebi Hat Sanatı Sergisi Congresium'da bugün, yarın ve 14 Mayıs'ta görülebilecek. Mommo Kızkardeşim filmi bugün, Benim Dünyam yarın, Köstebekgiller 14 Mayıs'ta Gölge Gösteri Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak. Festivalin kapanışı ise 15 Mayıs'ta Gölbaşı Atatürk Sahil Parkı’nda sema gösterisi, Antakya Medeniyetler Korosu ve Ezo konserleriyle yapılacak.

20. Uluslararası Ankara Caz Festivali de 28 Mayıs'a kadar "Cazın Renkleri" temasıyla birçok usta sesi ağırlayacak. Festivalde, müzikseverler dünyaca ünlü yıldızların yanı sıra Türk cazının güçlü isimlerini dinleme şansı bulacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.