Başkentteki kadın cinayeti

Başkentteki kadın cinayeti
Kızılay'da bir polis memurunun eski kız arkadaşını tabancayla öldürmesi, kadınlar tarafından protesto edildi

ANKARA (AA) - Başkentte bir polis memurunun tartıştığı eski kız arkadaşını tabancayla vurarak öldürmesi, bir grup kadın tarafından protesto edildi.

Cinayetin işlendiği Konur Sokak'ta toplanan ve kendilerine "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" adını veren grup, ellerinde hayatını kaybeden Necmiye Ceren Baran'ın fotoğraflarını taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Berfin Yazıcı, kadınların artık toplumun gözü önünde öldürüldüklerini söyledi. Yazıcı, hiçbir tahrik unsurunun kadınları öldürmeye sebep olamayacağını belirterek, kadına yönelik şiddet korkunç bir boyuttayken, adeta cinayete teşvik edici açıklamalar yapılmamasını istedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığını da eleştiren yazıcı, mahkemeler ve bakanlık üzerine düşeni yapana kadar her gün sokaklarda olacaklarını kaydetti.

Eyleme destek veren CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer de kadınlar tepkilerini daha fazla yükseltmezlerse bu cinayetlerin süreceğini söyledi. Biçer, Baran'ın katledilmesinin, 14 yıldır yaşanan karanlık zihniyetin sonucu olduğunu ileri sürdü.

Açıklamanın ardından cinayetin yaşandığı yere karanfiller bırakan grup, Yüksel Caddesi'ne kadar yürüyerek dağıldı.

Bu arada bir grup kadın da cinayetin yaşandığı yerdeki üst geçidin merdivenlerine oturarak, sessiz protesto gerçekleştirdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.