Basketbolda maçın ardından

Basketbolda maçın ardından
Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Avcı: "İlk beşte oynayacak iki kişinin oynamadıktan sonra maçı çevirecek bir durumda değiliz"- Beşiktaş Başantrenörü Buharalı: "Bütün oyuncularım yüreğini ortaya koydu ve maçı kazandı"

KAYSERİ (AA) - Abdullah Gül Üniversitesi Başantrenörü Ayhan Avcı, Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi 19. hafta maçında Beşiktaş'a yenilmelerine ilişkin, "İlk beşte oynayacak iki kişinin oynamadıktan sonra maçı çevirecek bir durumda değiliz" dedi.

Avcı, 71-65 yenildikleri maçın ardından katıldığı basın toplantısında taraftarları önünde kaybetmenin üzüntüsünü yaşadıklarını söyledi.

Maça kötü başladıklarını ancak sonra dengeyi sağladıklarını dile getiren Avcı, şöyle devam etti:

"Son periyotta müthiş oynadığımızı düşünüyorum, bundan dolayı mutluyum. İkinci yarıda hücumda müthiş gayret sarf ettik. Pivot oyuncunun olmayınca da bir yere kadar oynuyorsunuz. Sanders yoktu, maçın başında da Mccarville de oynayamayacağını söyledi. Ondan sonra işler bizim için çok zorlaştı. Biz o kadar geniş kadro değiliz. İlk beşte oynayacak iki kişinin oynamadıktan sonra maçı çevirecek bir durumda değiliz. Hele Beşiktaş takımına karşı. Ona rağmen iyi oynadık, genel olarak iyiydik."


Hakemleri eleştiren Avcı, şunları kaydetti:

"Oyuncunun kariyeri hakemlerin kariyerinden yüksek olunca problem olur. Bu doğa kanunu buna yapacak bir şey yok, bizi aşan konu. Federasyonun buna çözüm bulması lazım. Oyuncu hakemden daha kariyerli olunca iş olmuyor yani. Maçlar başhakemlerin üzerine yıkılıyor. Yardımcı hakemlerin de baş hakeme takviye etmesi lazım. Yardımcı hakemlerin bu ligin seviyesinde maç yönettiklerini düşünmüyorum. Maçların seviyesinin altında kalıyorlar. Bu maç için söylemiyorum bütün karşılaşmalarda böyle oluyor. Tüm takımlar serzenişte bulunuyor. Ama sadece serzeniş olarak kalıyor."


- Beşiktaş cephesi

Beşiktaş Başantrenörü Ömer Buharalı ise deplasmanda önemli galibiyete imza attıklarını ifade etti.

Üst sıralara yaklaşma adına galibiyeti çok önemsediklerine dikkati çeken Buharalı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Zor bir maçtı. Play-off mücadelesi veriyoruz bu yüzden her maç çok önemli. Geride kalan haftalarda istemediğimiz mağlubiyetler aldık bunun için üst sıralardaki takımlardan galibiyet almamız gerekiyor. Bugün bunu başardık. Sert bir maç oldu, sertliğe de izin verildi. Bütün oyuncularım yüreğini ortaya koydu ve maçı kazandı. Bundan sonra da çıkışımı devam ettirmemiz gerekiyor. Zor bir maçı kazandığımız için tüm oyuncularımı kutluyorum. Yorgunluk ve sakatlıklara rağmen oyuncularım vazgeçmedi ve maçı kazandı."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.