Basketbolda Maçın Ardından

Basketbolda Maçın Ardından
- Anadolu Efes Başantrenörü Perasovic:- "İki takım için de çok önemli bir maçtı. İlk maçı biz kazandık ama seri boyunca çok zor karşılaşmalar bizi bekliyor"- Galatasaray Odeabank Yardımcı Antrenörü Sekizkök:- "kinci yarıda hücumda etkili olmamıza rağmen s


İSTANBUL (AA) - Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı Başantrenörü Velimir Perasovic, Spor Toto Basketbol Süper Ligi play-off çeyrek final ilk maçında Galatasaray Odeabank'ı 95-85 yenerek önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Perasovic, "İki takım için de çok önemli bir maçtı. İlk maçı biz kazandık ama seri boyunca çok zor karşılaşmalar bizi bekliyor." diye konuştu.

Maça çok telaşlı başladıklarını aktaran Hırvat başantrenör, "İkinci çeyreğin sonuna doğru savaştık ve ikinci yarıya avantajlı girdik. İkinci yarıda topu daha iyi paylaştık, hızlı hücumlar yaptık ve bunları doğru değerlendirdik. Zorlu bir play-off bizi bekliyor. Galatasaray, güçlü bir takım ve sonuna kadar savaşacaktır. Hücumda da oldukça iyi oynuyorlar." değerlendirmesinde bulundu.


- Galatasaray Odeabank cephesi


Galatasaray Odeabank Yardımcı Antrenörü Yakup Sekizkök, özellikle ikinci yarıda savunmada kötü oynadıklarını kaydetti.

Başantrenör Ergin Ataman'ın cezasından dolayı basın toplantısına gelen Sekizkök, maçın ilk yarısında savunmada istedikleri seviyede olmasa da etkili bir performans gösterdiklerini belirterek, "İkinci yarıda hücumda etkili olmamıza rağmen savunmada aynı enerjiyi ve isteği gösteremedik. 95 sayı yiyerek deplasmanda maç kazanmamız mümkün değil." ifadelerini kullandı.

Anadolu Efes'in oyun kurucuları Granger ve Heurtel'in performansına değinen Sekizkök, "Granger ve Heurtel, sadece attıkları sayılarla değil, oyunu yönlendirmeleri, pasları, uzunları beslemeleri bizi çok zorladı. İyi savunma yaptığımız dönemlerde de savunma ribauntları alamadık. İkinci yarıda çok kötü bir performans sergiledik. Bu da mağlubiyete sebep oldu. Bu, 3 maçlık bir seri. Bu maçtaki hatalarımızı tekrar etmeyip, ikinci müsabakayı kazanarak seriyi 3. maça taşımak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.