Bask'ta ETA mahkumları için "af" gösterisi

Bask'ta ETA mahkumları için "af" gösterisi
Bilbao kentinde toplanan binlerce Basklı, ETA mahkumları için af istedi

MADRİD (AA) - İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinin Bilbao kentinde, ETA mahkumlarına destek gösterisi düzenlendi.

"Mahkumlar ve evden kaçanlar için af" başlığı altında yapılan gösteriye katılım yüksek olurken, ETA'ya yakın olan ve Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden Bildu koalisyonu gibi siyasi partilerin temsilcileri de gösteriye destek verdi.

Kent merkezinde yapılan yürüyüş boyunca ETA mahkumları için "af" sloganları atıldı.

Yapılan açıklamalarda ise daha çok ETA mahkumlarının Bask bölgesinde bulunan cezaevlerine transfer edilmeleri istendi.

Eski ETA mahkumları tarafından okunan manifestoda, "ETA mahkumlarının koşulları Bask bölgesindeki yeni duruma ayak uydurmalı ve onlar yeni çözüm yolları bulunmalı" ifadesi kullanıldı.

Manifestoda, ETA mahkumlarının cezaevindeki şartlarının iyileştirilmesi için "İspanyol devletinin, pişmanlık veya ETA'yı suçlamak gibi dayatmalar yapmaması gerektiği, bu tip taleplerin kendileri için kabul edilemeyecek kırmızı çizgiler olduğu" ifadelerine yer verildi.

Mevcut durumda İspanya ve Fransa'daki cezaevlerinde 500'den fazla ETA mahkumu bulunuyor.

İspanya'da 850'den fazla kişinin ölümünden sorumlu tutulan, Avrupa Birliği'nin (AB) terör örgütleri listesinde bulunan ETA, Ekim 2011'de silahlı faaliyetlerini bırakma kararı almış ve Bask bölgesinde yeni bir barış süreci başlatılmıştı. İspanya hükümeti, ETA mahkumlarının koşullarının iyileştirmesiyle ilgili bu zamana kadar hiçbir adım atmazken, merkezi hükümet kanadından yapılan açıklamalarda örgüte sadece kendisini feshetmesi çağrısında bulunuluyor.


Bask'ta ETA mahkumları için "af" gösterisi

Bask'ta ETA mahkumları için "af" gösterisi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.