Çağlar Baştoklu

Çağlar Baştoklu

Başlarken…

Başlarken…

Konya’nın spor ve siyaset dünyasına yönelik tespitlerini uzun yıllardır beğeni ile takip ettiğim aynı zamanda aile dostum olan Sayın Uğur Özteke, yeni çıkaracakları Pusula Gazetesi’nin yazar kadrosunda beni de görmek istediğini bana ilettiğinde büyük onur duydum ve bunun benim için büyük bir keyif olacağını ifade ettim.

Türkiye’nin ve Konya’nın spor, sanat ve siyaset hayatına dair düşüncelerimi siz Konyalı hemşerilerimizle zaman zaman paylaşmaya çalışacağım.

Eski bir profesyonel basketbolcu olarak, ilk yazımı tabii ki spora ve basketbola ayırmam gerekiyor. Bu anlamda Türkiye Bölgesel Basketbol liginde kentimizi başarı ile temsil eden Selçuklu Belediyesi Basketbol takımına değinmek istiyorum.

Eski takım arkadaşlarımdan Volkan Ertetik’in antrenörlüğünü yaptığı Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı, çok güçlü kadrolara sahip takımlarla aynı grupta yer almasına rağmen, yapmış olduğu maçların sadece bir tanesini kaybederek son maça kalmadan grup liderliğini garantiledi.

Selçuklu Belediyesi’nin takım kaptanı uzun yıllar birlikte basketbol oynadığım arkadaşım İbrahim Öztürk, menajerleri ise çocukluk yıllarımda beri tanıdığım eski basketbolcu ve eski süper lig futbol hakemi Oktay Demiray… Üç tane birbirinden değerli spor adamı Konyalı gençlerle bir araya gelerek çok güzel bir organizasyona imza atmışlar. Zımba gibi bir takım kurmuşlar. Böyle bir oluşuma olanak sağlayan Selçuklu Belediyesi yöneticilerini de tebrik ederim.

Fırsat buldukça maçlarını kaçırmadığım bu güzel takımın kora kor oynanan maçlarını izlerken  kendimi kaybettiğim zamanlar oluyor. Adeta basketbola doyuyorum. Bunun en büyük sebebi her biri birbirinden yetenekli ileride Konya ve Türkiye basketbolunda isimlerinden sıkça söz ettireceğine inandığım genç oyuncular. Yaşları çok genç olmasına rağmen; Kaan KAYA, Sami KART, İlker GÜLTEKİN, Onur GÜLVEREN, Mustafa ÜNLÜ, Emrah ŞİMŞEK gibi 1.Lig kadrosunda yer alabilecek yetenekte ve beceriye sahip gençleri izlemekten büyük keyif alıyorum. Bu gençleri kimin yetiştirdiğini sorduğumda ise hiç şaşırmadığım bir isimle karşılaştım; Recep ALBAY… Başka kim olabilirdi tabi ki. Konya’da basketbolu var eden bizleri de yetiştiren fedakar, cefakar basketbolun duayeni beyefendi insan. İzlediğim bir maç arasında kendisini görüp tebrik ettim. Uzun yıllardır Konya’da böyle bir jenerasyonun yetiştirilemediğine dikkat çektim. O ise her zamanki mütevazi tavrıyla ben bir şey yapmadım demekle yetindi.

Konya Basketbolu ve bu genç arkadaşlarım adına üzüldüğüm tek konu ise hiç birinin Selçuk Üniversitesi basketbol takımında olamaması. Yıllardır büyük paralar harcayarak kadrosunu emeklilikleri çoktan gelmiş oyuncularla dolduran,  Selçuk Üniversitesi Basketbol takımı yönetici ve idarecilerinin yanı başlarında duran bu gençlerden hiç birini fark edememesi beni hayretler içinde bıraktı. Bu genç oyunculardan en az 3 tanesinin Selçuk Üniversitesi Basketbol takımında yer alması gerektiğine inanıyorum. O yeteneğe fazlasıyla sahipler.

Grubundan birinci çıkarak büyük avantaj yakalayan Selçuklu Belediyesi Basketbol takımını bundan sonraki grup ve daha sonraki eleminasyon sistemine dayalı maçlarda birbirinden güçlü takımlar bekliyor. Büyük yatırımlar yaparak 2. Lig’e çıkmayı hedefleyen takımlar arasında, mütevazi ama takım ruhu ve arkadaşlık seviyesi üst düzeyde olan Selçuklu Belediyesi Basketbol takımı 2.Lig’e çıkabilme şansını sonuna kadar kovalayacaktır. Transfer edilecek tecrübeli 2 oyuncu ile bu takımın 2. Lig’e çıkacağına yürekten inanıyorum. Sadece biraz daha ilgi ve desteğe ihtiyaçları var. Selçuklu Belediyesi başta tesisler olmak üzere çok büyük imkanlara sahip, yönetimin biraz daha desteği ile bu başarıları yakalamak hiç de uzak değil. Bu teknik kadro ve oyuncular bunu yeterince hak ediyor. Yolunuz açık olsun. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Çağlar Baştoklu Arşivi
SON YAZILAR