Uğur Özteke

Uğur Özteke

Başmüdür Demir ile 40 yıllık bağlantı kurduk!

Başmüdür Demir ile 40 yıllık bağlantı kurduk!

Biraz geç oldu ama “Allah’a şükürler olsun ki güç olmadı”.

Bilindiği gibi Emniyet’teki son tayin kararnamesi ile Hüseyin Namal Müdürümüzü Denizli’ye uğurlamış, Denizli’den de Mevlüt Demir Müdürü Konya’ya alıp kabul etmiştik.

O günden bugüne Başmüdürümüz ile hiç bire bir baş başa oldukça da uzum ve samimi bir sohbet imkanı bulamamıştık. Başmüdür Mevlüt Bey, Konya’ya geldiğinin ikinci günü sabah 8 sularında bir karakoldan bizi aramış, o günkü köşe yazımız ile ilgili bilgi alış verişinde bulunmuştuk. Dolayısıyla da ilk görüşmemizi yine bir yazımız yüzünden yapmıştık. O günlerde de yazmıştık. Telefondan çok güçlü ve samimi bir elektrik almıştık. Sonra bir maç sonrası dostlarımızın tanıştırması ile ayaküstü sarılıp kucaklaşmıştık.

***

Aradan geçen sürede Konya Müdür Bey’in makamına aktığı için kendi kendimize “Dur Müdür Bey bir nefes alsın” demiş ziyaretimizi ötelemiştik.

Ziyaret için en anlamlısı geçen hafta idi. Tam da Polis Haftası idi ama bu kez de biz Konya dışında idik.

Demek ki kısmet önceki güne imiş, Mevlüt Müdürümüz ile oldukça uzun hoş bir sohbet imkanı bulduk. Bu üçüncü görüşmede Baş Müdür ile kamuoyundan gelen algıların tam da öyle denildiği gibi doğru olmadığına şahit olduk. Mevlüt Bey öyle sizin anlattıklarınız gibi değilmiş!

Vallahi Cenab-ı Allah’ımın bildiğini kuldan saklamanın bir anlamı yok.

Önce şöyle bir giriş yapalım.

Başmüdürümüz için kimse yanılmasın. “Tamam genç, ilk kez Büyükşehir’de görev yapıyor, güler yüzlü, yumuşak, ……” amma….

Vay, vay, vay…

Bize Müdür Beyi böyle anlatanlara ve böyle olduğunu sananlara kendi kanaatimizi söylemek istiyoruz.

Mevlüt Müdür, mesleğinin tam olgunluk döneminde. Mesleğinde çekirdekten yetişme ve hem de öyle her teşkilat mensubuna nasip olmayacak bölümlerden. Zirvelerde üstelik en üst düzeylerde, buna rağmen en kritik durumlarda başarı ile icra ederek olgunlaşmış.

Bu konuyu fazla açmak istemiyorum. Çünkü polisinde gazetecinin de dostluğu olmaz. Yarın iyi dediklerimiz bize dönüverir ama makamdan ayrılırken bende oluşan kanaat Mevlüt Müdür tam bir “demir leblebi” idi.

Haaa sizlerle olan ortak kanatlarımız ise, güler yüzlü, sevecen, konuşkan, babacan, işinin erbabı, kendini yetiştirmiş, yüzünden nasıl temiz bir Anadolu çocuğu olduğu, ailesinden aldığı terbiyeye mimiklerinden çok rahat görebilirsiniz.

Amma…

Vallahi “gülerken karşısındaki insanın kel kafasında ki kılının oynayışına dikkat ediyor”.

***

Daha fazla açık, net detaylar yazmak istemiyorum. Benden bu kadar, zaten şahıs olarak telefondan pozitif enerji almıştık. Sonra eski ve yeni dostlarımızdan gerekli istihbaratı toplamıştık. Şimdi de ilk yüz yüze görüşme…

Sonuç Konya için güzel günler gelişerek devam edecek inşallah. Mevlüt Müdür sadece bir polis müdürü değil çok iyi bir sosyolog. Teşkilat mensuplarının işi müdürlerine adapte olmakta hızlı olmalı.

Haaaa. Mevlüt Müdür’ün ilk ikramı bize sormadan sade kahve oldu. Ardından da söyledi “Kahve ile başlayayım ki 40 yıl muhabbetimiz olsun”…

İnşallah Sayın Müdürüm. “Cenab-ı Allah’ım mahcup etmesin. Başımızı öne eğecek hatalardan korusun. Bugünlerimizi aratmasın…”

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

İnsan dostlarını edep sınırları içinde tecrübe etmelidir, yani onları kutsal yasalara aykırı işlere koşmamalıdır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hanımlarımız yolda yürürken sigara içmedikleri, abartılı sakız çiğnemedikleri zaman ADAM oluruz. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR