Batı Akdeniz'den Körfez Ülkelerine İhracat Artacak

Batı Akdeniz'den Körfez Ülkelerine İhracat Artacak
Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanı Karaloğlu:- "2-3 yıllık çalışmayla bölgemizden Körfez ülkelerine yapılan yaş meyve sebze ihracatını ilk aşamada 20-30 milyon dolar seviyelerine çıkarmamız mümkün"

ANTALYA (AA) - Antalya Valisi ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) Yönetim Kurulu Başkanı Münir Karaloğlu, yürütülecek çalışmalarla Batı Akdeniz'den Körfez ülkelerine yaş meyve ve sebze ihracatının 20-30 milyon dolar seviyesine çıkarılabileceğini belirtti.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, BAKA ve Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği iş birliğinde, Suudi Arabistan ve Kuveyt'e düzenlenen yaş meyve ve sebze sektörü tanıtım programı tamamlandı.

Antalya, Isparta ve Burdurlu ihracatçılar, program kapsamında Suudi Arabistan'ın Cidde ve Riyad şehirlerinde iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Heyet üyeleri, Riyad Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen etkinlikte, "Antalya Yaş Meyve ve Sebze Sektörü ve Turizm Potansiyeli" konulu bir sunum yaptı.

Program çerçevesinde Kuveyt'te de çeşitli iş görüşmeleri yapıldı. Kuveyt'teki görüşmelere, Türkiye'nin Kuveyt Büyükelçiliği Müsteşarı Ali Bozçalışkan ve Kuveyt Ticaret Müşaviri Kerim Doğanay ile THY Kuveyt Müdürü Sami Aydoğan da katıldı.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Karaloğlu, BAKA Yönetim Kurulu olarak iş adamlarının katılımıyla düzenledikleri programda, Körfez ülkelerinde bölge için potansiyel gördüklerini belirtti. Karaloğlu, "2-3 yıllık bir çalışmayla bölgemizden Körfez ülkelerine yapılan yaş meyve sebze ihracatını ilk aşamada 20-30 milyon dolar seviyelerine çıkarmamız mümkün." ifadesini kullandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.