Batı Cephesi Karargahı Müzesi'nin Maketini Yaptı

Batı Cephesi Karargahı Müzesi'nin Maketini Yaptı
Akşehir'de yaşayan Semih Görgün ilçedeki Batı Cephesi Karargahı Müzesi'nin maketini yaptı.

 Akşehir'de yaşayan Semih Görgün ilçedeki Batı Cephesi Karargahı Müzesi'nin maketini yaptı.

Görgün, gazetecilere yaptığı açıklamada, maketi yaklaşık üç aylık bir çalışma sonucunda tamamladığını söyledi.

Yaptığı maketi Akşehir Müzesi Müdürlüğüne hediye ettiğini aktaran Görgün, şunları kaydetti:
"Akşehir'in gurur kaynağı olan ve Kurtuluş Savaşı'nda karargah olarak kullanılan binanın 1/30 ölçeğinde maketini yaptım. İş yerime yakın olan, önünden her geçtiğimde yoğun duygular yaşatan, Cumhuriyetimizin kurulmasında büyük yeri olan bu binaya,  Türk vatandaşı olarak gönül borcumu maketini yaparak ödemek istedim. Maketin yapımında orjinal görüntüsüne sadık kalmak için 18 çeşit malzeme kullandım. Bu tür çalışmalarıma halen devam etmekteyim. Akşehir'de bulunan taşınmaz kültür varlıklarının maketlerini tek tek yapmak istiyorum. Halen Akşehir evi maketi üzerinde çalışıyorum."

Müze Müdürü Ömer Faruk Türkan ise Görgün'ün maketi yapmak istediğini kendisiyle paylaştığında çok mutlu olduğunu bildirdi.

Asıl mutluluğu maketi gördüğünde yaşadığını aktaran Türkan, "Büyük emekle yapılmış bu maketi, cam fanus içerisine alarak, Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesinde sergileyeceğiz. Kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.