'Batı, Rusya-Türkiye yakınlaşmasından tedirgin'

'Batı, Rusya-Türkiye yakınlaşmasından tedirgin'
Financial Times, Ankara-Moskova yakınlaşmasının Batı'yı tedirgin ettiğini yazdı.

Gazeteye konuşan düşünce kuruluşu CarnegieMoskova Merkezi'nden Alexey Malashenko,"Türkiye ve Nato'daki müttefikleri arasındaki gerilim Rusya için son derece faydalı" yorumunu yapıyor.

FT, Türkiye'nin, Rusya'nın Ankara'ya darbe girişimi sonrası verdiği destekten memnun olduğunu yazıyor ve Cumhurbaşkanı sözcüsü İbrahim Kalın'ın geçen hafta Tass haber ajansına, "Rusya Federasyonu'nun bu konuda açık ve net tavır almasını takdirle karşılıyoruz"açıklamasını yaptığını belirtiyor.

Gazete, Türkiye'nin darbe girişimi ardından yetkililerden gelen açıklamalar nedeniyle ABD'yi eleştirdiğini, Fethullah Gülen'in iadesi konusunda da Washington'a tepki gösterdiğini hatırlatıyor.

Gazeteye konuşan Moskova'daki bir Türk diplomat Türk-ABD ilişkileri konusunda şunları söylemiş: "ABD'yle ilişkilerimiz son 50 yılın en kötü döneminde… Ve bu, Rusya'yı kesinlikle cazip bir seçenek haline getiriyor." FT, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Nato üyeleri arasındaki gerilimden memnun olduğunu yazıyor.

Gazete, Türk yetkililerin özelde, kamuoyu önündekinden farklı bir tonda konuştuğunu ve Rusya ile ilişkiyi geliştirirken ABD'yle köprüleri atmak üzere olmadıklarını vurguladıklarını aktarıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.