Batı Şeria'da Filistinli tanığa ait evin kundaklanması

Batı Şeria'da Filistinli tanığa ait evin kundaklanması
FKÖ İcra Kurulu Üyesi Aşravi: "Bu iğrenç suçun sorumluluğu, aşırılık yanlısı İsrail hükümeti ve Yahudi yerleşimcilerinin temsil ettiği ırkçı sisteme aittir" - Hamas: "Devabişe olayının tanığına ait evin kundaklanması, ne bu olaya ilişkin gerçekleri ne de

RAMALLAH (AA) - Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) ve Hamas, geçen temmuzda Filistinli Devabişe ailesinin hedef alındığı saldırının tek tanığına ait evin kundaklanmasını kınadı.

FKÖ İcra Kurulu Üyesi Hanan Aşravi, yaptığı yazılı açıklamada, Batı Şeria'da geçen temmuz ayında Filistinli Devabişe ailesinin evinin kundaklanması olayının, tek tanığına ait evin yakılmasını kınadı.

Açıklamada, Aşravi'nin "Bu iğrenç suçun sorumluluğu, aşırılık yanlısı İsrail hükümeti ve Yahudi yerleşimcilerinin temsil ettiği ırkçı sisteme aittir. Aşırılık yanlısı yerleşimcilerin sistemli şekilde uyguladığı terör eylemleri, faşist Netanyahu hükümeti tarafından destekleniyor. Hükümet, hukuk ve adil bir yargı sisteminin yokluğunda Yahudi yerleşimcilere koruma sağlıyor." şeklindeki sözleri yer aldı.

- Hamas'tan ikinci kundaklama olayına kınama

Hamas'tan yayımlanan yazılı açıklamada da Devabişe ailesine yönelik saldırının tek tanığının evinin de kundaklanması "korkunç bir olay" şeklinde değerlendirildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Devabişe olayının tanığına ait evin kundaklanması, ne bu olaya ilişkin gerçekleri ne de Filistinliler aleyhinde işlenen ihlallerin üzerini örter. Bu olayın sorumluluğu İsrail hükümetine aittir. Bugün yakılan ev Yahudi yerleşimcilerin işlediği suçların yeni bir tanığıdır. Ayrıca, işgal yöneticilerinin bu suçları yargıya taşımaması Filistinlileri hedef alan terör eylemlerinin üzerinin örtülmesine de onay verdiğinin açık bir kanıtıdır."

Batı Şeria'da geçen temmuz ayında Filistinli Devabişe ailesinin evinin kundaklanması olayının tek tanığına ait evin, bugün kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce ateşe verildiği bildirilmişti.

Nablus kenti yakınlarındaki Duma beldesinde Devabişe ailesine ait evin 31 Temmuz gecesi Yahudi yerleşimciler tarafından kundaklanması sonucu ailenin 18 aylık bebeği Ali Devabişe yanarak hayatını kaybetmiş, anne, baba ve 4 yaşındaki diğer çocukları Ahmet ağır yaralanmıştı. Baba Saad (31) ve anne Riham Devabişe (28) tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetmiş, saldırıdan vücudunun yüzde 60'ı yanan 4 yaşındaki Ahmet sağ kurtulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.