Batı Şeria'da Gösterilere Müdahale

Batı Şeria'da Gösterilere Müdahale
İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto eden Filistinlilere müdahalesi sonucu 3 gösterici yaralandı

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'da Yahudi yerleşim birimleri ve Ayrım Duvarı'nı protesto eden Filistinlilere müdahalesi sonucu 3 göstericinin yaralandığı bildirildi.

"Ayrım Duvarı'na ve Yahudi Yerleşim Birimlerine Karşı Halk Komitesi" tarafından yapılan yazılı açıklamada, askerlerin Batı Şeria'daki gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiği belirtildi.

Filistinli gençlerin yolları kapatarak araba tekerlerini ateşe verdiği, İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli attığı ifade edilen açıklamada, gösterilerde 3 Filistinlinin plastik mermiyle yaralandığı, onlarca Filistinlinin atılan gaz nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiği aktarıldı.

Filistin'de 2000 yılında patlak veren Aksa İntifadası'nın ardından İsrail yönetimi, 2002 yılında güvenlik gerekçesiyle Batı Şeria ile İsrail arasına Ayrım Duvarı inşasına başlamıştı.

Ayrım Duvarı ve yasa dışı Yahudi yerleşim birimleri inşasına karşı her cuma günü düzenlenen gösterilere İsrail askerleri gerçek ve plastik mermi, göz yaşartıcı gaz, sis bombası ve tazyikli atık suyla müdahale ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.