Batı Şeria'daki Bıçaklı Saldırı

Batı Şeria'daki Bıçaklı Saldırı
Hamas, 3 Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü bıçaklı saldırıyı, "İsrail'in Aksa'ya yönelik ihlallerinin yanıtı" olarak nitelendirdi

GAZZE (AA) - Hamas, işgal altındaki Batı Şeria'da 3 Yahudi yerleşimcinin öldürüldüğü bıçaklı saldırıyı, "İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinin yanıtı" olarak nitelendirdi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, Ramallah kentinin kuzeyindeki Neve Tsuf (Halamiş) Yahudi yerleşim biriminde gerçekleştirilen bıçaklı saldırıya işaret edilerek, bunun Kudüs halkına ve Aksa'ya yönelik yapılan ihlallerin bir yanıtı olduğu savunuldu.

Filistin halkının pusulasının, Kudüs ve Aksa, tercihinin ise "işgale karşı direniş" olduğu vurgulanan açıklamada, "İsrail hükümetine izlediği ırkçı ve radikal siyasetin sonuçlarına katlanması" uyarısı yapıldı.

Ramallah'ın Nebi Salih beldesindeki Halmiş Yahudi yerleşim biriminde gerçekleştirildiği belirtilen olayda üç yerleşimcinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.