Batman'da 5 Bin Fidan Toprakla Buluşturulacak

Batman'da 5 Bin Fidan Toprakla Buluşturulacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Bereket Ormanları Projesi" kapsamında, Batman'da 5 bin fidanın dikimine başlandı

BATMAN (AA) - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde, 21 Mart Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla 2015'de uygulamaya konulan "Bereket Ormanları Projesi" kapsamında Batman'da 5 bin fidanın dikimine başlandı.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü'nde yapılan fidan dikim etkinliğine Vali Ahmet Deniz, eşi Olcay Deniz, Rektör Aydın Durmuş ile eşi Ayla Durmuş katıldı.

Proje kapsamında ilk fidanı Vali Deniz eşi ile birlikte dikti.

Vali Deniz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilin yüzde 27'sinin orman olduğunu söyledi. Son 10 yılda 2,5 milyon fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Deniz, ayrıca 1,5 milyon da meyve fidanı dağıttıklarını kaydetti.

Bereket Ormanları Projesi kapsamında daha önce dikilen ağaçlara ek olarak 5 bin fidanı daha toprakla buluşturacaklarını anlatan Deniz, "Bu, artarak devam edecek. Çünkü yeşil olmadan, ağaç olmadan doğayı düşünmek mümkün değil. Çünkü bu toprak bize atalarımızdan miras değil emanettir. Emanete nasıl bakmamız gerekirse gelecek kuşaklara da o şekilde devredeceğiz."

Ülkenin her tarafının ayrı güzel olduğunu dile getiren Vali Deniz, Türkiye'nin dünyada en fazla fidan diken ikinci ülke durumunda bulunduğunu söyledi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş da vatandaşların ağaç dikebilmesi için 7 bin metrekarelik bir alan tahsis ettiklerini aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.