Batman'da tarihi eser kaçakçılığı

Batman'da tarihi eser kaçakçılığı
Sason ilçesinde Bizans ve Orta Çağ dönemine ait para, altın, heykel ve eşyadan oluşan toplam bin 771 adet tarihi eser ele geçirildi

BATMAN (AA) - Batman'ın Sason ilçesinde Bizans ve Orta Çağ dönemine ait olduğu belirlenen para, altın, heykel ve eşyadan oluşan bin 771 adet tarihi eser ele geçirildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bir ihbarı değerlendiren jandarma ekiplerinin Sason ilçesinde bir evde arama yaptığı belirtildi.

Bizans ve Orta Çağ dönemine ait olduğu belirtilen 9 heykel, 2 mühür, kabartma heykel, hançer, kemer, 2 haç, 44 kemer parçası, 10 bileklik parçası, 25 kolye ve parçaları, 67 yüzük ve parçaları, 108 eski T.C. kuruş ve liraları, 246 Osmanlı tuğralı para, 20 ok parçasının da yer aldığı para, altın, heykel ve çeşitli eşyalardan oluşan bin 771 adet tarihi eser ele geçirildiği vurgulanan açıklamada, olayla ilgili 1 kişinin de gözaltına alındığı kaydedildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.