Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Konya'da Beşir Derneği Karapınar Temsilcliği tarafından toplanan 1 tır un Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi

KONYA (AA) - Konya'da Beşir Derneği Karapınar Temsilciliğinin, Karapınarlı hayırseverlerden topladığı 1 tır un, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkarıldı.

Yardımları uğurlama törenine, Karapınar Kaymakamı Mustafa Karaca, Karapınar Belediye Başkanı Mehmet Yaka, ilçe Müftüsü Kadir Demirlenk ile çok sayıda yardımsever katıldı.

Beşir Derneği İlçe Temsilcisi Mahir Yeşilyurt, törende yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 81 il ve dünya üzerinde 55 ülkede “Gönüller Yapmaya Geldik” sloganıyla yola çıkan derneklerinin, son olarak Suriye’deki Bayırbucak Türkmenleri için Türkiye genelinde yardım kampanyası başlattığını hatırlattı.

Bayırbucak Türkmenlerinin kış şartlarında zor yaşam koşulları altında yaşadığını belirten Yeşilyurt, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bayırbucaklı Türkmen kardeşlerimiz başta olmak üzere Suriye’deki Müslümanlar bir yandan ağır kış şartlarının bir yandan da savaşın getirdiği olumsuz şartların etkisiyle adeta ölüm kalım mücadelesi vermektedirler. Bu mücadelelerinde onların yanlarında olduğumuzu göstermek için ve kardeşlik hukukumuzun gereği olarak bizler de elimizden gelen her türlü yardım ve desteği sağlamak için yola çıktık. Bu amaçla düzenlediğimiz yardım kampanyamıza yoğun katılım gösteren Karapınarlı hayırsever kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum."

Belediye Başkanı Mehmet Yaka da, "Suriye’deki kardeşlerimiz gerçekten zor durumda" dedi. Bu tür yardımlardan çok memnun olduklarını dile getiren Yaka, yardımseverler ile kampanyaya vesile olanlara teşekkür etti.

Toplanan yardımlar daha sonra duanın ardından uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.