Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Kocaeli'de AK Parti Gebze ve Darıca ilçe başkanlıkları aracılığıyla temin edilen yardım malzemelerinin yüklendiği 3 tır, Türkmenlere ulaştırılmak üzere yola çıktı

KOCAELİ (AA) - Kocaeli'de AK Parti Gebze ve Darıca ilçe başkanlıkları aracılığıyla temin edilen yardım malzemelerinin yüklendiği 3 tır, Türkmenlere ulaştırılmak üzere bölgeye gönderildi.

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba, teşkilat binası önünde düzenlenen törende, yardım organizasyonunu İHH İnsani Yardım Vakfı ile birlikte gerçekleştirdiklerini söyledi.

Tırda insani yardım malzemesi bulunduğunu ifade eden Soba, yardımların toplanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Kocaeli Milletvekili Cemil Yaman da bölgede açlık olduğunu dile getirerek, "Allah ümmetin birliğini, beraberliğini sağlasın. Aziz milletimiz dün olduğu gibi bugün de yarın da yine ümmetin yarasını sarmaya çalışacaktır. İnşallah bir an önce bu savaşlar biter. Komşularımız kardeşlerimiz de huzura kavuşur" diye konuştu.

Duanın ardından, yardım malzemelerinin bulunduğu 2 tır, yola çıkarıldı.

- Darıca

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık ise ilçe teşkilatı önündeki törende, kampanyaya destek olanlara teşekkür ederek, bölgeye desteğin bundan sonra da devam edeceğini bildirdi.

Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak da kampanyaya vatandaşların ilgi gösterdiğini anlatarak, Bayırbucak Türkmenlerinin zor durumda olduğunu kaydetti.

Konuşmaların ardından tır, dualarla uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.