Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Uşak'ta Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanyada toplanan gıda ve ihtiyaç malzemelerini taşıyan 2 tır bölgeye gönderildi

UŞAK (AA) - Uşak'ta Bayırbucak Türkmenleri için başlatılan kampanyada toplanan gıda ve ihtiyaç malzemelerini taşıyan 2 tır yola çıktı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği ve Uşak Belediyesi işbirliğiyle başlatılan kampanya kapsamında toplanan ihtiyaç malzemelerinin tırlara yüklenmesine Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan yardım etti.

Yardım malzemelerinin yüklenmesinin ardından düzenlenen etkinlikte konuşan Vali Ahmet Okur, Türkiye'nin dünyanın her tarafındaki yardıma muhtaç insanlara elini uzattığını belirterek, "Vatansızlığın ne olduğunu, bu olaylar bize en yakın şekilde gösteriyor. Dolayısıyla kardeşliğimizin, birliğimizin, dirliğimizin ne kadar kıymetli olduğunu hepimiz bu vesileyle bir kez daha görmeliyiz. Ülke olarak vatani birliğimize, kardeşlik birliğimize, gönül birlikteliğimize daha fazla sahip çıkmamız lazım" diye konuştu.

Belediye Başkanı Cahan, Bayırbucak Türkmenleri'nin güç şartlarda yaşam mücadelesi verdiklerini belirtti. Türkmenlerin yanında olduklarını, bölgedeki gelişmelerin Türkiye tarafından yakından izlendiğinin altını çizen Cahan, şöyle dedi:

"Gönül coğrafyamızda kanayan yaralara merhem olmak, aç ve açıktaki insanlara kol kanat germek adına her gün Türkiye'nin değişik yerlerinden yardım tırları bölgeye gidiyor. Suriye'de yaşayan ve bombalar altında mücadele veren soydaşlarımıza yardım elimizi uzatmak maksadıyla başlattığımız kampanyaya Uşaklı hemşehrilerimiz büyük ilgi göstermiştir. Maddi yardımın yanında un, kuru gıda, yağ, çocuk maması, giyecek ve battaniye gibi acil olan ihtiyaçlara yönelik topladığımız 2 tır dolusu yardımı gönderiyoruz."

AK Parti Uşak Milletvekili Alim Tunç da Suriye'deki olaylardan büyük üzüntü duydukların ifade ederek, "Bayırbucak Türkmenlerine bugün gidecek yardım tırları geçici olarak yaralarına merhem olacaktır. Katkı veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Uşak Müftüsü Fuat Altıntaş'ın yaptığı duanın ardından 2 yardım tırı bölgeye uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.