Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Erzurum'da toplanan 6 tır dolusu yardım malzemesi, Türkmenlere gönderildi

ERZURUM (AA) - Erzurum'da toplanan yardım malzemeleri, Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere 6 tırla yola çıkarıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği iş birliğiyle düzenlenen kampanyada toplanan yardımları taşıyan 6 tır, Gar Meydanı'ndaki törende, dualarla uğurlandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Suriye'deki iç savaşta mağdur olanlara, ayrım yapmadan yardım gönderdiklerini ifade etti.

Bu kapsamda Türkmenler için gönderdikleri 6 tır ihtiyaç malzemesi dışında Arap, Kürt, Hristiyan demeden herkese yardım ulaştırdıklarını dile getiren Sekmen, "Geçmişte bu acıları ninelerimiz, dedelerimiz ve ecdadımız yaşadı. Onları bilen bir topluluk olarak, kardeşlerimizin bunu yaşamasını arzu etmiyoruz. Bir an evvel de savaşın durmasını, terör hadiselerinin bitmesini istiyoruz. Kimin ne hakkı varsa demokratik yoldan aramasını öneriyoruz" dedi.

- AK Parti'li belediyelerden güneydoğuya yardım

Suriyelilere gönderilen yardımların dışında AK Parti'li belediyelerin, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki bazı ilçeleri kendileri için "sorumluluk sahası" olarak belirlediğini anlatan Sekmen, Erzurum Büyükşehir Belediyesine de Siirt'in Eruh ilçesinin düştüğünü söyledi.

Öncelikle 2 tır yardım malzemesi ulaştırdıkları ilçeye desteklerinin peyderpey süreceğini vurgulayan Sekmen, şunları kaydetti:

"Oradaki kardeşlerimizin bizden talepleri neyse yerine getireceğiz. Şu anda un, makarna, pirinç ve bulgur olmak üzere hazırlık yaptık. Ardından başka ne yardım ihtiyaçları varsa ona göre gerekli desteği vereceğiz. Burada amacımız Kürt, Türk ve Arap ayrımı yapmadan, Müslüman olmasa dahi, orada bir halk varsa, bir yardım bekliyorsa, elimizden geldiği kadar AK Partili belediyeler olarak bir kampanyayla yerine getirmek."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.