Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Mersin ve Osmaniye'den yardım malzemelerini taşıyan toplam 10 tır, dualarla bölgeye uğurlandı

MERSİN/OSMANİYE (AA) - Mersin ve Osmaniye'den çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca toplanan 10 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Mersin'in Erdemli ilçesinde, su, un, gıda, çocuk bezi ve battaniye gibi malzemelerin bulunduğu 9 tır, Ulu Cami önündeki törende dualarla uğurlandı.

Kaymakam Osman Taştan, yaptığı konuşmada, yardım için destek verenlere teşekkür etti.

İlçe Müftüsü Mustafa Sami Türkmenoğlu da Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı Erdemli Şubesince başlatılan kampanyada toplanan 9 tır yardımı, dualar eşliğinde gönderdiklerini kaydetti.

- Osmaniye'den 27 ton su gönderildi

Osmaniye İnsani Yardım Derneği ile hayırseverlerin katkısıyla temin edilen 27 ton suyu taşıyan tır, duaların ardından yola çıktı.

Dernek Başkanı Nadir Sarıcan, dernek binası önündeki törende, yardım çağrılarına Osmaniyeli hayırseverler ile sivil toplum kuruluşlarının destek verdiğini söyledi.

Suriyeli Türkmenlere yardımlarını sürdüreceklerini vurgulayan Sarıcan, şöyle konuştu:

"Kentimizde düzenlediğimiz kampanya çerçevesinde topladığımız 2 tır yardım malzemesini, daha önce Suriyeli kardeşlerimize göndermiştik. Kampanyalarımız aralıksız devam ediyor. İhtiyaç doğrultusunda yaptığımız çalışmalarla bu sefer de 27 ton su desteğinde bulunuyoruz. Allah yardımlarımızı kabul etsin. Müslüman kardeşlerimiz canımızdır, oralar bizim topraklarımızdır, onlar bizim soydaşlarımızdır. Çorbalarımızdan, ekmeklerimizden, yiyeceklerimizden artırarak, bundan sonra da daha fazla yardım yapmaya çalışacağız."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.