Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Konya'da Hak-İş, Memur-Sen, İHH ve Türk Kızılayı tarafından toplanan 4 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi- Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Arslan:"Suriye yardımları konusunda birilerinin zaman zaman ufuksuz, vizyonsuz yaklaşımla

KONYA (AA) - Konya'da, Hak-İş, Memur-Sen, İHH ve Türk Kızılayı tarafından toplanan 4 tır yardım malzemesi, Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Mevlana Kültür Merkezi önünde düzenlenen uğurlama törenindeki konuşmasında, Ankara'daki saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye topraklarına düşman ayağının basmasını önlemek için ellerinden gelen bütün çabayı göstermeye devam edeceklerini belirten Arslan, "Bütün dünya karşımızda da olsa, bütün dünyanın bu topraklarda gözü de olsa onlara bu fırsatı vermeyeceğiz. Asla boynumuzu bükmeyeceğiz, korkmayacağız ve asla teröre teslim olmayacağız" diye konuştu.

Özellikle Suriye savaşının ve bölgedeki gelişmelerin en büyük mağduru olan göçmenler için Memur-Sen, İHH ve Türk Kızılayı ile çeşitli yardım çalışmaları yaptıklarını ifade eden Mahmut Arslan, 82 gün önce "Merhamet tırları yola çıkacak, hendekleri aşacak, Bayırbucak'a ulaşacak" sloganıyla yeni bir kampanyayı başlattıklarını dile getirdi.

Kampanyanın Türkiye içi ve dışı olmak üzere iki ayağı bulunduğunu anlatan Arslan, şunları kaydetti:

"PKK ve YPG'nin bölgedeki bütün baskılarına, tehditlerine rağmen başta Diyarbakır, Şırnak ve Mardin olmak üzere bölge halkının terörizme karşı direnişi, onlar için büyük bir bedel ödemek zorunda kalmalarını sağladı. Ne yazık ki insanlar PKK'nın baskılarından, silahlarından kaçmak zorunda kaldı. Bu insanlar PKK ile iş birliği yapmadığı için evini terk ederek milletimize, devletimize sığındı. Onun için kampanyamızın bir ayağını bölgede terörizme karşı mücadele eden bu halkın yanında olduğumuzu ifade etmek için hendeklere karşı bir tavır olarak koyduk. Öbür ayağında ise başta Bayırbucak olmak üzere Suriye'de Türklerin, Kürtlerin ve Arapların yanında olduğumuzu ifade etmek için kampanyamızı bu şekilde oluşturduk."

- "Hiç bir engel kardeşlerimizle dayanışmamızı engellememeli"

Kampanyanın tahmin etmedikleri noktalara ulaştığını ve herkesin yoğun destek verdiğini aktararak, sığınmacı yetimler için de proje gerçekleştirdiklerine işaret eden Mahmut Arslan, kamplarda yaşayan gençlere iş imkanı sağlamak için eğitimler verileceğini, projenin başlangıcını Gaziantep'te yapacaklarını söyledi.

Dünyanın cesaret edemediği yürekliliği Türkiye'nin gösterdiğini vurgulayan Arslan, şöyle devam etti:

"Daha bundan 100 yıl önce bu topraklarda beraber yaşıyorduk. Bize dayatılan, cetvelle çizilmiş sınırlara rağmen o kardeşlerimizi kendimizin bir parçası görüyoruz. 150 yıl önce dünyanın değişik bölgelerinden bu topraklara sığınan kardeşlerimize bu toprakları vatan yapmışsak, bugün Suriye'deki savaştan dolayı güvenlikleri için yollara düşen o kardeşlerimize de bu toprakları gerekirse vatan yapma konusunda kararlılığımızı göstermemiz gerekiyor. Suriye yardımları konusunda birilerinin zaman zaman ufuksuz, vizyonsuz yaklaşımlarını kınıyoruz. Hiçbir şart, hiçbir engel Suriyeli kardeşlerimizle dayanışmamızı engellememeli, engellemeyecek."

Konya'da toplanan 4 tırdan birine battaniye, diğerlerine de gıda malzemelerinin yüklendiğini ifade eden Mahmut Arslan, kampanyanın başarıyla sürdürüldüğünü ve yardımlara devam edeceklerini de vurguladı.

Toplanan yardım malzemelerinin yüklü olduğu 4 tır, okunan duaların ardından uğurlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.