Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Bursa Büyükşehir Belediyesi ile AK Parti'nin gençlik teşkilatlarınca düzenlenen kampanyada toplanan ilaçlar, tırla Suriye'deki Türkmenlere gönderildi

BURSA (AA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen kampanyada temin edilen ilaçlar, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere tırla yola çıkarıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey Otoparkı'ndaki uğurlama töreninde, AK Parti'nin Bursa'daki gençlik teşkilatlarıyla özel bir organizasyon gerçekleştirdiklerini söyledi.

Suriye'de savaşın sıkıntısını yaşayan halkın derdini paylaştıklarını vurgulayan Altepe, "Bursa olarak Bayırbucak başta olmak üzere savaşı yaşayan kardeşlerimizin bulunduğu bölgenin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret ediyoruz" dedi.

Suriye'de savaşın devam ettiğini belirten Altepe, şunları kaydetti:

"Başta Türkmen kardeşlerimiz olmak üzere dostlarımız büyük sıkıntı içinde. Bizler de her zaman onların yanında olduğumuzu göstermek, onlara moral ve destek vermek için çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Gençlik teşkilatları, bölgeye giderek durumu yerinde gördü. Yapılan incelemede, bölgede ilaç, ağrı kesici, cerrahi müdahale için narkoz ve tıbbi malzeme beklentisi vardı. Başlatılan kampanyayla Bursa merkez ve tüm ilçelerimizden önemli ölçüde ilaç toplandı ve bir tır hazırlandı. Şimdi bu tırı gönderiyoruz. İnşallah yaralarına merhem olsun."

Altepe, Bayırbucak Türkmenleri için yardım çalışmalarının süreceğini ve talepler doğrultusunda eksikliklerin giderileceğini sözlerine ekledi.

Tören, tırın uğurlanmasıyla sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.