Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
OSMANİYE (AA) - Hayrat Vakfı Osmaniye Temsilciliğinin girişimiyle toplanan gıda ve kıyafetten oluşan yardım malzemeleri Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.Hayrat...

OSMANİYE (AA) - Hayrat Vakfı Osmaniye Temsilciliğinin girişimiyle toplanan gıda ve kıyafetten oluşan yardım malzemeleri Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Ramazan Türker, yardım malzemelerinin yüklendiği tır Cumhuriyet Meydanı'ndan hareket etmeden önce düzenlenen törende yaptığı konuşmada, vakfın kentte 4. ülke genelinde de 541. yardım tırını, zor günler yaşayan Suriyeli Türkmenlere gönderdiğini belirtti.

Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'deki Müslümanların savaşın ağır şartlarıyla mücadele ettiğini ifade eden Türker, şöyle konuştu:

"Vefa Eğitim Kültür Derneği ile yürüttüğümüz yardım kampanyasına destek verenlere teşekkür ediyorum. Suriye mücahitleri için hazırlamış olduğumuz 541. yardım tırımızı bugün uğurluyoruz. 'Komşusu aç iken kendisi tok yatan bizden değildir' diyerek Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerini düşünen, ehli imanın derdini dert edinen herkese selam olsun. Vakıf olarak kentimizde 4. ayda 4. yardım tırımızı göndermenin gururunu yaşıyoruz. Bu anlamda destekleriyle yanımızda olan halkımıza ve öğrenci kardeşlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. Suriye'deki kardeşlerimizle aramızda mesafeler olsa da bu yardımlarla onlarla bir bağ kurmuş oluyoruz. Müslüman kardeşlerimiz için bizler elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Allah da kardeşlerimize yardım eder. Bir an önce bu zulümler biter."

İl Müftüsü Ramazan Çortul’un yaptığı duanın ardından yardım tırı Suriye'nin Bayırbucak bölgesine uğurlandı.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.