Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Bayırbucak Türkmenlerine yardım
Nevşehir’de AK Parti Gençlik Kolları ve Sulusaray Belediyesi tarafından temin edilen patatesleri taşıyan 2 tır Suriye'ye uğurlandı

NEVŞEHİR (AA) – Nevşehir’de AK Parti Gençlik Kolları İl Teşkilatı ve merkeze bağlı Sulusaray Belediyesi tarafından toplanan yaklaşık 50 ton patates, 2 tırla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Nevşehir şubesi aracılığıyla Suriye’ye gönderilen yardım tırları için uğurlama töreni düzenlendi.

Gülbahçe önündeki törende konuşan İHH Lojistik Sorumlusu İbrahim Çiğdem, geçtiğimiz günlerde Bayırbucak’ta ihtiyaç tespit çalışması yaptıklarını kaydederek, “Bayırbucak’tan Nevşehir halkına selamlar getirdik. Oradaki mazlum kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Nevşehir’den Suriye’ye savaşın başladığı ilk günlerden itibaren yardım malzemeleri gönderdiklerini aktaran Çiğdem, ramazan öncesinde bölgedeki savaş mağdurlarına başta gıda olmak üzere talep edilen çeşitli malzemeler göndermek için hazırlıklar yaptıklarını ifade etti.

Yapılan duanın ardından yardım tırları Suriye’ye uğurlandı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.