Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar

Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar
Esed rejiminin ve Rusya'nın saldırılarından kaçan Bayırbucak Türkmenlerine, Mesudiye Belediyesi tarafından 2 tır yardım yapıldı

HATAY (AA) - Esed rejimi ve Rusya'nın saldırılarından kaçarak Hatay'ın Yayladağı ilçesine gelen ve kendi imkanlarıyla kiraladığı evlerde kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar sürüyor.

Mesudiye Belediyesi tarafından gönderilen ve içerisinde gıdadan kıyafet ve battaniyeye kadar birçok malzemenin yer aldığı yardımlar, ilçedeki Bayırbucak Türkmenlerine dağıtıldı.

Mesudiye Belediye Başkanı İsa Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerini yalnız bırakmadıklarını ve onlara destek olmaya çalıştıklarını kaydetti.

Başlattıkları yardım kampanyasına vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini ve 2 tırlık malzeme topladıklarını ifade eden Gül, bunların Yayladağı Kaymakamlığı, Yayladağı Belediyesi ve Bayırbucak Derneği tarafından ilçede bulunan bin 200 aileye dağıtılacağını söyledi.

Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan da ilçede 5 yıldan bu yana Suriyelileri misafir ettiklerini ve onların her ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını kaydetti.

Türkiye'nin birçok ilinden yardımların geldiğini belirten Kalkan, destekte bulunan herkese teşekkür etti.

Bu arada Hatay Valiliği koordinesinde de Bayırbucak Türkmenlerine dün 14 bin 955 ekmek, bin 500 litre su ve 3 jeneratör yardımında bulunuldu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.