Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar sürüyor

Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar sürüyor
Esed ve Rusya'nın saldırılarından kaçarak Türkiye'ye sığınan Bayırbucak Türkmenleri için Hatay Valiliği koordinesinde gıdadan temizlik ürününe kadar her türlü yardım ulaştırılıyor

HATAY (AA) - Esed rejimi ve Rusya'nın saldırıları nedeniyle yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kalan Bayırbucak Türkmenlerine yardımlar aralıksız sürüyor.

Evlerini terk eden Türkmenler, hayırseverler tarafından yapılan yardımlar sayesinde hayata tutunuyor.

Hatay Valiliği koordinesinde, Türkiye'nin farklı illerinden gönderilen gıdadan temizliğe kadar birçok yardım Bayırbucak Türkmenlerine dağıtılıyor.

Valilik internet sitesinde yer alan açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerine, dün 900 battaniye, 11 bin 362 kilogram muhtelif gıda, 24 bin 228 litre su, 550 çocuk maması, 550 çocuk beziyle 6 bin temizlik malzemesiyle 12 ton un yardımında bulunulduğu belirtildi.

Hatay'ın Hassa ilçesindeki hayırseverler de ilçede kendi imkanlarıyla kiraladıkları evlerde hayata tutunmaya çalışan Bayırbucak Türkmenlerine destekte bulundu. Hayırseverler tarafından hazırlanan ve içerisinde gıda ürünlerinin yer aldığı koliler Türkmenlere teslim edildi.

Battal Durgun (40), AA muhabirine, ilçedeki esnaf ve öğretmenlerin bir araya gelerek Türkmenlere yardımda bulunduğunu söyledi. Yardım dağıtımından önce Türkmen aileleri ziyaret ederek ihtiyaç tespiti yaptıklarını anlatan Durgun, belirledikleri 50 aileye yardım ulaştırdıkları söyledi.

Yardımlarının bundan sonra da süreceğini ifade eden Durgun, zor durumdaki Türkmenlerin her zaman yanında olmaya çalıştıklarını belirtti.

Hayırseverlerden terör gazisi Fatih Demir de yardımların ramazanda ve bayramda da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.