Bayraktarlar Merkon'da E Serisi Test Edildi

Bayraktarlar  Merkon'da E Serisi Test Edildi
Mercedes Bayraktarlar Merkon’da hafta sonunda sürüş keyfi yaşandı. Mercedes’in akıllı lüks segmentteki yeni E serisi ile sürüş keyfi yaşanırken, E serisi araçlar 4 çeker seçeneğiyle satışa çıkacaklar

Mayıs ayından bu yana Türkiye’de satışta olan Mercedes yeni nesil serilerinden E serisi araçları bir kez daha görücüye çıktı. Mercedes Bayraktarlar Merkon’da yeni nesil araçların sürüş keyfi yaşandı. Mercedes Bayraktarlar Merkon Genel Müdürü Mehmet Akyol, sürüş etkinliğinde misafirleriyle yakından ilgilenirken, araç hakkında da geniş bilgi verdi. Akyol, yeni serinin segmentinde farklı bir noktada olduğunu belirterek, “Mercedes Benz markasının en akıllı lüks sedan aracı olarak bilinen Mercedes Benz’in yeni nesil E serisinin test sürüş aktivitesine gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldık. Mercedes Benz eylül 2016 sonu itibari ile üçlü pazar olarak adlandırılan rakip marka pazarında 20 bin 470 adetlik satış ile lider olarak % 40’lık bir pazar payı elde etmiştir. E serisi de 5 bin 66 adet ile % 25’lik ciddi bir pay almıştır” diye konuştu.

Yeni nesil E serisi hakkında da bilgi veren Akyol, “Yeni E Serisi mayıs 2016’dan beri iki farklı motor seçeneği ile ülkemizde satılmaktadır. Bu iki seçenekten biri dört silindirli ve benzinli E200 modeli diğeri ise Mercedes yeni motoru olan dört silindirli dizel E 220 D modelidir. Aracımızda 9 kademeli otomatik şanzıman bulunmaktadır. Hızlı vites değiştirme özelliğine sahip olan bu otomatik şanzıman, az güç gerektiği durumlarda motoru düşük devirlerde tutabiliyor, böylece yakıt tasarrufu sağlamasının yanı sıra gereksiz gürültüyü de ortadan kaldırıyor” dedi.

Yeni nesil E serisi ile ilgili olarak yakıt tasarrufu konusunda önemli geri dönüşler elde ettiklerini belirten Akyol, şöyle devam etti: “Düşük yakıt tüketimi, bugüne kadar bu aracı satın alan müşterilerimizin sürüş deneyimleri ve geri bildirimleri ile de en önemli özelliklerinden biri olarak ortaya çıkmıştır. Önümüzdeki aylarda 4 teker çekişli seçenekleri ile de satışa sunacağımız aracımızın yeni donanım seçenekleri ile özellikle kış bölgesi olan şehrimizde daha çok tercih edilecek bir araç olacağına inanıyoruz.”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.