Uğur Özteke

Uğur Özteke

Bayram dönüşü Spor yazalım mı?

Bayram dönüşü Spor yazalım mı?

 

Şükürler olsun ki sağ ve sağlıklı olanlar için bir güzel bayram daha geride kaldı. Tabii “güzel bayram” normal ve şanslı insanlarımız içindi. Şehit aileleri, yaralıların yakınları, kazalarda sıkıntı yaşayanlar, hastanelerde yakınları olanlar, cezaevlerindekiler için elbette “güzel” kelimesini kullanamayız.

Ama sonuçta bir bayram daha bitti ve normal hayata döndük. Konya olarak bir hafta daha bayramlaşırız. Buda bizim geleneğimiz olsa gerek. Ama önümüzde zorlu bir seçim süreci ve daralan ekonomi var. Sonuçta her şey sandığa kilitlenmiş gibi.

Bu kadar çok satırbaşı içerisinde biz yazımıza TORKU ARENA’dan başlamak istiyoruz.

Burada da defalarca yazdık yazmaya ve söylemeye devam edeceğiz. Bu stadyumu şehrimize kazandıran en başta Tahir Başkan olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun.

Ancak dünkü maç öncesi bile Arena’dan gelen şikayetler ile “denizi geçip derede boğulma” huyumuzdan vazgeçmediğimizi gördük.

Malum dünkü maç içinde çok sayıda canlı yayın aracı ve ulusal kanallarda görev yapan basın mensupları vardı. Allah için dün şehir esnafının büyük bir kısmı bayrama devam ettiği için açık etli ekmekçi aradık.

Bunu da geçelim İstanbul’dan gelen gazeteciler, canlı yayınlarda görevli arkadaşlar daha dün bir bugün iki Arena’nın tuvalet işinden illallah demişler. Mesela bir yayıncı grubun 83 personeli bir hela işi için 2 kilometre yürümek zorunda kalıyorlarmış. Biz önce bunu şaka zannettik, “siz de yanınızda poşet taşıyın” dedik. Ama sonra baktık ki iş bayağı ciddi bir konu imiş. Bizim şu anlı şanlı belediyelerimiz, dağın başına tarlanın ortasına koydukları seyyar WC’lerden buralara niye yapmazlar ki?

Çünkü bu durum milli maçlar sırasında federasyon yöneticilerine de iletilmiş. Ne kadar büyük ayıp değil mi?

Sonra yine Arena’daki mescitlerin bayan tuvaletlerinin yanına konması.

Hangi akl-i selim bu işi düşündü ki?   

Bunları düşünmek için çok zeki mühendis mi olmak gerekiyor acaba?

Neyse bayram dönüşü fazla sert girmenin anlamı yok.

KEÇECİLER MAHALESİ SIKINTILI İMİŞ

Bir de Karatay’dan Harun abimizin isteğine kulak verip bugünü noktalayalım; “Konya’nın her yanlışını korkmadan söyleyen yiğit adam, Karatay Belediyesi şehrin göbeğinde kapalı pazarda vatandaşa kurbanı kestirdi çok güzel. Allah yöneticilerimizden razı olsun. Ama peki 3 gündür pazar yerini neden temizlenmez? Bu mahalleliye yazık değil mi? Keçeciler Mahallesi’ne et kokusu ve hayvan pisliği kokusundan girilmiyor. İnanın çok büyük ayıp. İdarecilere söyledik kimse bize bakmadı. Uğur abim bari şu ise sen bir el atıver. Akşam AK Parti’nin en yetkilisine bile ulaştık. Ama faydası yok.”…

(Harun Bey bu notu bayramın üçüncü günü akşam saatlerinde bizimle paylaşıyordu)

………….

Evet hela işi gibi (!) küçük, temizlenmeyen kesim yerleri gibi pis, sıkıntılı işleri bir kenara bırakırsak şehrimiz adına genel anlamda güzel bir bayramı daha geride bıraktık. Her günümüzün bayram günleri gibi geçmesi dileği ile bugünlük hoşçakalın.   

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Küçük şeylere gereğinden fazla önem verenler elinden büyük iş gelmeyenlerdir.

 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Hiç değilse mübarek bayram günlerinde birbirimize selam verdiğimiz zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR