Macit Uluçamlıbel

Macit Uluçamlıbel

Bayrama bir kala

Bayrama bir kala

 

Haftaya yine tuhaf serzenişlerle başladık, Meral Tamer’in Hürriyetteki yazısını (Hürriyet okumasanız da sosyal medyada) muhakkak görmüşsünüzdür. Birde Cumhuriyet’ten Zeynep Oral var tabi. Ama genel olarak Meral Tamer’in yazdıkları damga vurdu haftaya. Meral hanım Ak Parti’nin türban takmak karşılığında 200 lira verdiğini iddia ediyor. Beyoğlu’nda işyeri olan bir arkadaşı anlatmış  Olayın kahramanı bayanda arkadaşının çalışanıymış ve çok aklı başında ( kendisi gibi) çağdaş (!) bir  bayanmış. Olayın detaylarını da şöyle açıklıyor Tamer ;

"Arkadaşım akşamdan sabaha ne değiştiğini merak ettiğinde ise Anadolu’da yaşayan annesine AKP’den 200 lira aylık bağlandığını, karşılığında ise ailedeki kızların kapanmasının şart koşulduğunu anlatmış. Maddi sıkıntısı olan annesine destek olmak için kapanmış, ancak eşi kesinlikle kapanmasını istemediği için de gerek evde, gerekse işyerinde başı açık dolaşacakmış"

Zeynep hanımın iddiası ise başörtülü bayanların okul önlerinde başörtüsü propagandası yaptıkları yönünde…

Yukarıdaki iddiaları ilk okuduğumda ister istemez gülümsedim, Bir zamanlar başörtülülere olmadık zulmü edenler, zulümler devam ederken çağdaşlık adına çağdaş yaşam palavralarıyla dernekler, vakıflar kurup ikna odalarında zihin yıkama hizmeti verenler, zamanında kendi yaptıkları aşağılık hareketleri şimdi Ak Parti ye maletmeye çalışıyorlar… Zannediyorlar ki bizler ikna odalarını unuttuk… Zannediyorlar ki bizler Namaz kılmak yerine bale yapsınlar diye kıvrandıkları günleri unuttuk… Unutmadık, unutmayız… Kendi kendilerine yerler bu palavraları.

Birde şu var ki Meral hanımın yazısında bahsi geçen zihniyet eğer para karşılığında örtünüp, soyunuyorsa vah halimize… Yakında sendika da kurup Ak parti önünde eylem yaparlar, adı da belli sendikanın, Parayla Örtünenler Sendikası… Vallahi bunlar mizahi vaka…

Aslında söylenecek çok şey var bu zihniyete de neyse…

Bu haftaki yazımı Van’dan yazıyorum. Konya’mız gibi serin Van’ın akşamları lakin İnsanları olabildiğince sıcak Van’a ayak bastığımızdan beri telefonumuz susmadı buradaki tüm dostlarımız bizi ağırlamak için ısrar ediyorlar. Hepsinden Allah razı olsun. Kurban organizasyonu için Van’dayız nasip olursa buradan Hakkari’ ye geçeceğiz.

Geçen sene Kulu Cihanbeyli Derneği olarak Hakkari’ deki ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için bir organizasyon yapmıştık bu senede Konya’mızdaki ihtiyaç sahibi kardeşlerimizi, Suriyeli misafirlerimizi, Suriye sınırımızdaki kardeşlerimizi, Afrika’daki mazlumları unutmadığımız gibi gücümüz yettiği ölçüde Hakkari’deki kardeşlerimizin de yanlarında olmak istedik.

Van’da ki dost sohbetlere, çözüm sürecinin buradaki yansımalarına, buralardaki gözlemlerimize inşaAllah önümüzdeki haftalarda değinelim. Ama şunu söyleyelim ki Konya ve Konyalılar Van’da seviliyorlar.

Ve bugün Kurban Bayramının arefesi Rabbim hepimizi Hz.İbrahim kadar sözüne sadık Hz.İsmail gibi kendisine teslim olan kullarından eylesin. Kurban Bayramınız Mübarek olsun.

Hayırlı Cumalar…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Macit Uluçamlıbel Arşivi
SON YAZILAR