Bayrama "Koç"larıyla Giriyorlar

Bayrama "Koç"larıyla Giriyorlar
Kırşehir'de, hayvancılığa katkı sağlamak ve vatandaşları köylerinde tutmak amacıyla 60 çiftçiye koç dağıtıldı

KIRŞEHİR (AA) - Kırşehir'de, hayvancılığa destek sağlamak ve vatandaşları köylerinde tutmak amacıyla İl Özel İdaresince 60 çiftçiye koç dağıtıldı.

Kırşehir Ticaret Borsası'nda düzenlenen törende kura çeken çiftçiler, Ramazan Bayramı'na koç sahibi olarak girmenin mutluluğunu yaşadı.

AK Parti Kırşehir Milletvekili Mikail Arslan, törende yaptığı konuşmada, İl Özel İdaresi'nin görevinin köyleri modern ve yaşanabilir hale getirmek olduğunu belirterek, altyapının yanı sıra insanları köylerde tutacak çalışmaları da yürüttüğünü ifade etti.

Koç dağıtımını bir başlangıç olarak gördüklerini, ilerleyen zamanlarda da dağıtımın gerçekleştirileceğini anlatan Arslan, şöyle konuştu:

"Son yıllarda et fiyatlarının artmasından dolayı şikayetler var, buna karşılık farklı farklı girişimlerde bulunuluyor. Köyden kentlere göç devam ederse ne yaparsak yapalım et fiyatları yükselmeye devam eder. İnsanımız büyük kentlere gitse de özellikle yaz aylarında ve tatillerde köylerine geliyorlar ve köy yerleşim nüfusu da bir anda artıyor. Yaz nüfusu ile kış nüfusu arasında çok ciddi farklar oluşuyor. Köylerimizdeki yaşantıyı artırabilmek için destekleri artırarak sürdürmeliyiz."

Kırşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Kenan Şahin de koçlarını alan köylülerin, çifte bayram yaptıklarını belirtti.

Şahin, müracaat eden 205 çiftçiden kurayla belirlenen 60'ının koç sahibi olduğunu vurgulayarak, "Koyunculukla ilgili ciddi manada bir çalışmamız var. Anadolumuz koyun memleketidir. Gönlümüzden geçen artık köylüyü köyde istihdam etmek ve köylüye güzel bir gelir elde etmek. 2013 yılından bugüne koyun birliği üyelerine koç dağıtım programı yapıyoruz. Bu sene ise milletvekillerimizin ve Valiliğimizin destekleri ile Özel İdare'den koç dağıtımı yapıyoruz. Bereket ayı olan ramazanda bu koçların da bereketli olacağını temenni ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından 60 koç, Kırşehir Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Doğan'ın da hazır bulunduğu törende, kura ile sahiplerine verildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.