'Bayramı, borçlu olduğumuz kitleyi unutmadan yapmamız lazım'

'Bayramı, borçlu olduğumuz kitleyi unutmadan yapmamız lazım'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Müezzinoğlu "Bayramı borçlu olduğumuz kitleyi unutmadan yapmamız lazım. Siyasi partilerimizin temsilcileri, valimiz, belediye başkanımız, milletvekilimiz, şehidimizin ailesiyle bayramın bir saatini paylaşsın." dedi

EDİRNE (AA) - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, "Bayramı borçlu olduğumuz kitleyi unutmadan yapmamız lazım. Siyasi partilerimizin temsilcileri, valimiz, belediye başkanımız, milletvekilimiz, şehidimizin ailesiyle bayramın yarım saatini, bir saatini paylaşsın." dedi.

Müezzinoğlu, Edirne Malatyalılar Kültür ve Dayanışma Derneğince, kentteki bir restoranda düzenlenen sahur programında, milletçe daha güçlü yarınlara yürüyebilmek için akıl teri, alın teri ve gönül sızısı gerektiğini belirterek "İşte o gönül sızısıdır ki sabahın bu saatinde veya diğer tabiriyle gecenin köründe sizleri ve bizleri bir arada buluşturuyor. Bu anlamda bu sızıyı çekenlere teşekkür ediyorum. Samimiyetle inancım şudur ki bu ülkenin yarınları bugünden daha güzel olacaktır" diye konuştu.

"Borçlu olduğumuz bir kitleyi asla unutmayacağız"
Herkesin ailesiyle güzel, mutlu ve huzurlu bayramlar hayal ettiğini aktaran Müezzinoğlu, "Bu bayramların onurunu ve gururunu yaşarken bir eksikliği asla yapmamalıyız. Bu bayramları huzurlu ve mutlu yapabilmeyi planlayabiliyorsak borçlu olduğumuz bir kitleyi asla unutmayacağız. O da şehitlerimiz ve gazilerimiz" dedi.

Şehitler ve gazilerin büyük ülke olmakta büyük emeği bulunduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"O nedenle bayramı borçlu olduğumuz kitleyi unutmadan yapmamız lazım. Siyasi partilerimizin temsilcileri, valimiz, belediye başkanımız, milletvekilimiz, şehidimizin ailesiyle bayramın yarım saatini, bir saatini paylaşsın. 'Bu bayramı ben sana borçluyum' diyebilmektir. Bu borcumuzu ödeyebilmek adına bir fedakarlık değildir, bu bir sorumluluktur. Türkiye'nin hizmet alanında çok hedefleri var ama hedeflerimize sorumlu olduklarımızı unutarak gidemeyiz. Onları ihmal ederek de gidemeyiz. Herkes 'Bir şehidin ailesine ben gidiyorum' dese şehitlerin evinde de az veya çok bir bayram havası olur. En azından 'Ben şehit verdim ama helal olsun' diyebilme duasını alırız. O nedenle bir yarım saatinizi, bir saatinizi bu anlamda ihmal etmeyin. Bunu bir görev bir sorumluluk, bir borç olarak da görün. Bir zoraki görev olarak değil, bir vicdani sorumluluk olarak görün. İnşallah bu duygularla büyük millet olmanın gereklerini de yerine getirmiş oluruz."

"Huzurlu çocuklar ve mutlu aileler olsun istiyoruz"
Türkiye üzerinde yıllardır oyunlar oynandığını dile getiren Müezzinoğlu, özellikle Güneydoğu'da terör örgütünün insafsız ve vicdansız eylemler yaptığını belirtti.

Özellikle sokağa çıkma yasağı ilan edilen il ve ilçelerde 10 bin aileyi merkeze aldıklarını aktadan Müezzinoğlu, şu değerlendirmeleri yaptı:

"Evinden, barkından ve ev düzeninden mağdur olan vatandaşlarımızı valiliklerimiz tarafından tespit ederek, bizim gibi bayram nasıl yapabilirler diye çalışma yaptık. Kızılayla ve sivil toplum örgütlerimizle 10 bin aileyi evinde sıcak çorba kaynatabileceği, çocuklarıyla birlikte huzurlu bayram yapabileceği, kendi nakit ihtiyacını karşılayabileceği bir projeyi karınca kararınca büyük oranda gerçekleştirdik. Huzurlu çocuklar ve mutlu aileler olsun istiyoruz. Kendi çocuklarımız ve ailelerimiz için düşündüğümüzü, planladığımızı onlar için de düşünen, onlar için de planlayan bir süreci yaptık, yapmaya devam edeceğiz. İnşallah bayramdan sonra da oradaki 50 bin aileyi, Edirne'deki ailelerin huzuru ve Edirne'deki ailelerin geleceğe ait umutları neyse onları da o umuda, o özgüvene kazandıracak projeleri bir bir devreye sokacağız."

Muhabir:Cihan Demirci

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.