Bayramlaşmak için tepelere çıkıyorlar

Bayramlaşmak için tepelere çıkıyorlar
Muş'ta iki köyün sakinleri, cep telefonuyla yakınlarını arayıp bayramlaşabilmek için telefon şebekesinin çektiği tepeye çıkmak zorunda kalıyor

Muş'un Çiçekli ve Yukarısızma köylerinin sakinleri, cep telefonuyla yakınlarını arayıp bayramlaşabilmek için telefon şebekesinin çektiği tepeye çıkmak zorunda kalıyor.

Merkeze 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çiçekli ve Yukarısızma sakinleri, yakınlarıyla telefonda bayramlaşmak için şebekenin çektiği yüksek tepelere çıkıyor.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Çiçekli Köy Muhtarı Sadettin Sağın, köylerinde GSM şebekesinin bulunmadığını ve bu yüzden cep telefonlarının yalnızca belirli noktalarda çektiğini belirterek iletişimde büyük sıkıntı yaşadıklarını söyledi.

Köylülerin, yakınlarıyla telefonda görüşmek için köydeki tepelere tırmanmak zorunda kaldığını ifade eden Sağın, bu sıkıntıya çözüm bulunmasını istedi.

200 nüfuslu köylerinde her evde en az dört telefonun bulunduğunu kaydeden Sağın, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Güçlü bir iletişim çağında olmamıza rağmen cep telefonuyla görüşmek için ilkel yöntemlere başvurmak zorunda kalıyoruz. Yıllardır aynı sorunu yaşamamıza rağmen telefon şirketleri sorunumuza çözüm bulmadı. Bu sıkıntının giderilmesi için onlarca kez müracaatta bulunmamıza rağmen sonuç alamadık. Köylüler bayramda yakınlarıyla görüşmek için köyden yaklaşık 1,5 kilometre mesafedeki su deposunun bulunduğu tepeye gitmek zorunda kalıyorlar. Bizim komşu köyümüz olan Yukarısızma'da da aynı sorun var. Her iki köyümüzde yaklaşık 600 cep telefonu var ve hepimiz aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. İkin köyün arasında baz istasyonu kurulmasını istiyoruz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.