Bazı Kamu Alacakları Yeniden Yapılandırılıyor

Bazı Kamu Alacakları Yeniden Yapılandırılıyor
Maliye Bakanı Ağbal:- "Yeni bir af yasası gelmeyecek. Bakan olarak söylüyorum"

TBMM (AA) - Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Yeni bir af yasası gelmeyecek. Bakan olarak söylüyorum." dedi.

TBMM Genel Kurulunda Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmeleri sürüyor.

Ağbal, teklifin birinci bölümü üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Hazineye ait tarım arazilerini fiilen kullanan kişilere ecrimisil gönderildiğini, bu kişilerin bu yerleri ecrimisil ile idare ettikleri için de çiftçilere sağlanan desteklerden yararlanamadıklarını ve diğer imkanları da kullanamadıklarını belirten Ağbal, Maliye Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın bir araya geldiğini bu konuda bir düzenleme yaptığını, tarım arazilerini kullanan çiftçilere kolaylaştırılmış yöntemlerle kiralama imkanı getirdiklerini hatırlattı.

Bakan Ağbal, "Devlete ait olan bu arazileri kullanan çiftçilerimiz, ecrimisil ödemek yerine ilgili defterdarlığa müraacat ederek çok basit, kolay ve indirimli olarak kiralama sözleşmesi yapmaları halinde bu yerleri kira ile kullanma imkanlarına kavuşacaklar. Aynı zamanda da bu yerler nedeniyle gerekli destekleri alabilecekler." diye konuştu.

- "Yapısal bir düzenleme getirdik"

Yeni bir af yasasının olup olmayacağına ilişkin soruyu yanıtlayan Ağbal, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Yeni bir af yasası gelmeyecek. Bakan olarak söylüyorum. Komisyonda da ifade ettim. Biz bu defa bir yeniden yapılandırma yasası getirirken farklı bir şey yaptık. İyi niyetli olan, geçmişte, iyi gününde borçlarını ödeyen mükellefler, herhangi bir şekilde ekonomik zorluk içerisine girdiklerinde onların borçlarını ödeyebilmelerine imkan sağlayan yapısal bir düzenleme getirdik. Getirdiğimiz bu düzenleme, bu yeniden yapılandırma kanununun içerisinde yer alıyor. Benim kanaatimce bundan sonra herhangi bir mükellef, 'ben vergi borçlarımı ödemek istiyorum ama mevcut durumuma göre bu borçları peşin ödeme imkanım yok ama taksitle ödemek istiyorum' dediğinde, objektif, nesnel, kişiye bağlı olmayan, şeffaf ve hesap verebilir bir sistem içerisinde durumu değerlendirilecek.

Kişiye hakkaniyete uygun bir şekilde bir yapılandırma imkanı sunulacak. Dolayısıyla bu defa farklı bir şey yaptık. Yeniden yapılandırma kanunu getirmekle yetinmedik, bu tür ihtiyacı ortadan kaldıracak önemli bir yapısal düzenlemeyi de bununla beraber getirmiş olduk."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.