BBDSO'dan konser

BBDSO'dan konser
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı akademisyen sanatçıları, dünyaca ünlü besteci Bartok ve Çaykovski'nin eserlerini seslendirdi

BURSA (AA) - Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası'nın (BBDSO) solistleri ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarı akademisyen sanatçıları, Bursalı sanatseverler için dünyaca ünlü besteci Bartok ve Çaykovski'nin eserlerini seslendirdi.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleștirilen konserde, Bartok ve Çaykovski'nin eserleri piyano ve vurmalı çalgılar eşliğinde izleyicilere sunuldu.

Dağhan Doğu yönetimindeki konserde, piyanoda Aylın Çakı Uzar ve Özgür Ünaldı, vurmalı çalgılarda Erbil Aydınlı ve Mert Kocaili, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası ile eserleri seslendirdi.

Orkestranın tarafından icra edilen "İki Piyano ve Vurmalı Çalgılar için Konçerto" ve "Bale Şiirlerinden Bölümler" gibi eserler Bursalı müzikseverler tarafından uzun süre alkışlandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.