BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal:
"Bölgeye huzur gelsin. Bölgede kan ortadan kalksın. Ama bunun için önce terörün ve teröristin, terör yapılanmalarının bölgeden tamamen temizlenmesi lazım"

HAKKARİ (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal, "Bölgeye huzur gelsin, Bölgede kan ortadan kalksın. Ama bunun için önce terörün ve teröristin, terör yapılanmalarının bölgeden tamamen temizlenmesi lazım" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hakkari'ye gelen ve sokağa çıkma yasağı ile terör örgütüne yönelik operasyonların sürdüğü Yüksekova ilçesine gitmek isteyen Kartal'a güvenlik gerekçesi ile izin verilmedi.

Bunun üzerine kent merkezine gelen Kartal, Vali Yardımcısı Hasan Ongun'la görüştü.

Ardından çarşı merkezindeki esnafları ziyaret eden Kartal, kent merkezindeki Bayköyü İlköğretim Okulunda öğrencilere oyuncak dağıttı.

Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yüksekova'da terörle mücadele görevi yürüten güvenlik güçlerine destek olmak ve morallerini yükseltmek için Hakkari'ye geldiğini söyledi.

Son zamanlarda aldıkları şehit haberlerinin kendilerini üzdüğünü belirten Kartal, yaşanan olayların bitmesini istediklerini ifade etti.

Bölgeye huzurun gelmesini ve akan kanın ortadan kalkması gerektiğini ifade eden Kartal, şöyle konuştu:

"Yüksekova'da polisimize ve askerimize terörle mücadelede destek olmaya, onların morallerini yükseltmeye, Türk milletinin dualarını ve desteklerinin polisimizle ve askerimizle olduğunu onlara bildirmeye geldik. Morallerinin çok yüksek olduğunu gördüm. Buna sevindim. Fakat son zamanlarda şehit haberleri hakikaten bizi üzüyor. Bir şehidimizi defnetmeden, diğer şehidimizin haberini alıyoruz. Artık bunlar da bitsin istiyoruz. Bölgeye huzur gelsin. Bölgede kan ortadan kalksın. Ama bunun için önce terörün ve teröristin, terör yapılanmalarının bölgeden tamamen temizlenmesi lazım."

Güvenlik güçlerinin verdiği mücadeleyi hem partisi hem millet adına takdirle karşıladıklarını belirten Kartal, Türk milletinin dua ve desteklerinin onlarla olduğunu ifade etti.

Kartal, "Teröristlere aman vermiyorlar. Teröristlerin milletimize, devletimize zarar vermesini kendi canları pahasına engelliyorlar. Şehadet şerbeti içiyorlar ama devletimizin ve milletimizin bütünlüğünü ve birliğini bozdurmamak için ellerinden gelen bütün çabayı gösteriyorlar." diye konuştu.

Terörle mücadelede en büyük eksiğin yargı ayağı olduğunu ve bunun da harekete geçmesi gerektiğine dikkati çeken Kartal, "Bugün Hakkari'den bir daha sesleniyorum. Dokunulmazlıklar hemen kaldırılmalı. Teröre bulaşmış, terörle hareket eden, teröriste destek olan ne kadar terör unsuru siyasetçiler varsa tamamının yargıya çıkarılması ve yargıda hesap vermesi gerekiyor" dedi.

- Hakkari'den "idam" istedi

Bölgede eğitimin artırılması ve çocukları dağa götüren nedenlerin ortadan kaldırılması gerektiğini aktaran Kartal, terörist üreten değil, terörist üretmeyen bir sistemin bölgede oluşturmasını istedi.

Halkı gezdiğinde herkesin akan kanın durmasını, çözüm olmasını istediğini aktaran Kartal, şunları kaydetti:

"Artık Kandil'den, İmralı'dan, HDP'den çözüm beklemiyorlar. Çözümün tek adresi var, bizim burada yaşayan Kürt kardeşlerimiz. Kürt kardeşlerimizle el ele verip çözümü biz milletle yapacağız. Bu çözüm ne Kandil'den, ne Oslo'dan, ne İmralı'dan, ne de HDP'den olmaz. Olacaksa Kürt kardeşlerimizle el ele, gönül gönüle vereceğiz. Kürt kardeşlerimizin ne sorunu varsa onları dinleyeceğiz ve çözeceğiz. Ama teröre ve teröriste asla bu topraklarda müsaade etmeyeceğiz. Alperenler olarak teröre bulaşmış yani eline silah almış asker, polis ve vatandaş şehit etmiş, bomba patlatmış, çocuklarımıza tecavüz eden ve parçalayanlara, idamın geri gelmesini, buradan Hakkari'den bir daha sesleniyorum. Selahattin Demirtaş ne der o beni ilgilendirmez. İmralı'daki bebek katili ne der ben ona bakmam. Kandil'deki terörist başları ne isterse söylesin, asla beni ilgilendirmez. BBP ve Alperenler olarak, devletime ve milletime kurşun sıkmış, polisimi ve askerimi şehit etmiş kim varsa bunların tamamı için idamın geri gelmesini istiyoruz. Eğer idam gelirse inanınki caydırıcı bir güç olur. Bu caydırıcı güçte örgüte katılımlar bile azalır."

Kartal, daha sonra Özel Harekat Şube Müdürlüğünü ziyaret ettikten sonra kentten ayrıldı.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal:

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.