BBP Genel Başkanı Destici:

BBP Genel Başkanı Destici:
"Terörle topyekun mücadele edilmesi gerekiyor. Böyle yapılırsa bu milletin PKK'dan ne kadar kısa sürede kurtulduğunu görürüz"- "Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulmasını herkesten çok istiyoruz"

SİVAS (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Terörle topyekun mücadele edilmesi gerekiyor. Böyle yapılırsa bu milletin PKK'dan ne kadar kısa sürede kurtulduğunu görürüz" dedi.

Destici, partisinin Sivas İl Başkanlığınca Belediye Nikah Salonunda düzenlenen 10. Olağan İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, Türkiye'de son zamanlarda yaşanan terör olaylarına değindi.

Ülkenin zor bir süreçten geçtiğini belirten ve Ankara'daki saldırıdan bahseden Destici, Türkiye'nin böyle saldırılarla bir daha karşı karşıya kalmamasını temenni etti.

Destici, saldırıyı önleyemeyenlerin Türk milletine hesap vereceğini belirterek, "PKK muhatap alınmaz, PKK ile müzakere olmaz, mücadele olur hatta cihat edilir dedik. Bunlarla müzakere edilmeye kalkışılırsa aldanılır dedik. Ülkemizi yönetenlere de bunları söyledik. Biz size ne kadar güveneceğiz? PKK ile ve siyasi uzantılarıyla tekrar pazarlık masasına oturmayacağınızın bu millete garantisini verin, biz de sizinle sonuna kadar bu mücadelenin yanında duralım" diye konuştu.

Türkiye'nin çözülemeyecek bir problemi olmadığına işaret eden Destici, şöyle devam etti:

"Hiç endişe etmeyin, ülkemizi hiç kimse bölemeyecek. Buna Kürdüyle, Türkmeniyle, Çerkeziyle, Alevisiyle, Sünnisiyle müsaade etmeyeceğiz. Tüm hainlere, gafillere rağmen biz bu milletle buna müsaade etmeyeceğiz. Yakın gelecekte de böyle bir tehlike yok. Ama şu anda yapmaya çalıştıkları bunun alt yapısını hazırlamak. Onlar da şu anda bu milleti bölemeyeceklerini biliyorlar. Çünkü aynı dili konuşan, aynı inanca sahip, aynı tarih, şuur ve kültüre sahip milletler bölünmez. Onun için şimdi bunun zeminini hazırlaya çalışıyorlar."

Destici, yeni anayasa çalışmalarına da değinerek, "Yeni anayasayla iki dilli bir millet, iki milletli bir devlet oluşturmaya çalışıyorlar. Özerklikler vererek farklı kültür coğrafyaları oluşturmaya çalışıyorlar. Bu millet buna izin vermez. Eğer niyetleri halisse biz elbette ki sivil, demokratik yeni bir anayasanın yanındayız. Türkiye'nin darbe anayasasından kurtulmasını herkesten çok istiyoruz. Çünkü bunun ağır bedellerini ödemiş bir siyasi hareketiz. Onun da ötesinde milletimizin ne ağır bedeller ödediğini biliyoruz" ifadesini kullandı.

İktidarın kendilerine kulak vermesini de isteyen Destici, "Bizi dinlerlerse memleketi de milleti de hem PKK belasından hem de Suriye'deki bataklıktan kurtarırlar. Terörle topyekun mücadele edilmesi gerekiyor. Böyle yapılırsa bu milletin PKK'dan ne kadar kısa sürede kurtulduğunu görürüz" diye konuştu.

Destici, son 5 yılda BBP'nin yaptığı çalışmaları anlatarak, kongrede yeniden aday olan İl Başkanı Uğur Bulut'a ve diğer aday Hakan Sezerer'e başarılar diledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.