Bbp Genel Başkanı Destici:

Bbp Genel Başkanı Destici:
"NATO'daki bu hadiseyi, ana muhalefet partisi sözcüsünün 'Bir düzmece ya da kurmaca olabilir' gibi sözlerle ifade etmesi bizce çok yanlış ve ayıptır. Burada yüklenilmesi, hesap sorulması ve sigaya çekilmesi gereken Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümeti

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "NATO'daki bu hadiseyi, ana muhalefet partisi sözcüsünün 'Bir düzmece ya da kurmaca olabilir' gibi sözlerle ifade etmesi bizce çok yanlış ve ayıptır. Burada yüklenilmesi, hesap sorulması ve sigaya çekilmesi gereken Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümeti değil NATO ve Batı'dır." dedi.

Destici, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tedavi gördüğü hastanede 18 Kasım'da hayatını kaybeden milli halterci Naim Süleymanoğlu'na Allah'tan rahmet dileyen Destici, olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu Süleymanoğlu'nun Türk ve İslam coğrafyasının gururu olduğunu söyledi.

Destici, yeniden TBMM Başkanı seçilen İsmail Kahraman'ı da kutladı.

Irak'ta Türkmenlerin yoğun olarak yaşadığı Tuzhurmatu'da dün gerçekleştirilen saldırıda çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Destici, yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi.

- "Müşahitlerin sandık kurulu görevlilerinden ne farkı kalır"

Destici, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın, "Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi"nin TBMM Başkanlığına dün sunulduğunu hatırlattı.

Tekliften değil usulden rahatsızlık duyduklarını dile getiren Destici, "Eğer YSK'nın yapısıyla ilgili bir değişiklik yapılacaksa iktidar partisi buna kendi başına karar vermemeli. Seçime katılan bütün siyasi partilerin görüş ve teklifilerini, önerilerini alarak bu teklif Meclise sunulmalıydı." ifadesini kullandı.

Teklifin içeriğine ilişkin de Destici, "Müşahit kartlarının da YSK tarafından onaylanacak olması... O zaman müşahitlerin sandık kurulu görevlilerinden ne farkı kalmıştır? Çünkü müşahitleri bugüne kadar seçime katılan siyasi partiler, kendi mühürleri ve onaylarıyla sandıkların başına gönderiyorlardı. Bu demokratikleşme değil tam tersine demokratikleşmenin önünde bir engeldir, demokrasiyi daraltmaktır." değerlendirmesini yaptı.

- "Dış politika, milli bir politikadır"

NATO tatbikatındaki "Atatürk ve Erdoğan düşmanlığı" skandalını "adice bir benzetme" olarak değerlendiren Destici, NATO'yu kınadı.

Olayın üstünün kuru bir özür ve görevli teknisyenin işten atılmasıyla kapatılmaması gerektiğini vurgulayan Destici, şöyle devam etti:

"Tüm yönleriyle araştırılması lazım. Gerekiyorsa bu işin NATO Genel Sekreteri'nin istifasına kadar götürülmesi lazım. Bütün siyasi partiler bu konuda NATO ve Batı'ya karşı ciddi bir tepki verdi. Ama birkaç gün üzerinden geçmeden maalesef bu noktada bile ayrışık bir hale geldik. Bunu anlamakta güçlük çekiyoruz. Buradan bile bir siyasi menfaat ummak ya da buranın üstünden bile iktidarı eleştirmek bir muhalefet değildir. Dış politika, milli bir politikadır. Burada hepimizin, devletin, ülkenin ve milletin çıkarlarının yanında durma mecburiyeti vardır. NATO'daki bu hadiseyi, ana muhalefet partisi sözcüsünün 'Bir düzmece ya da kurmaca olabilir' gibi sözlerle ifade etmesi bizce çok yanlış ve ayıptır. Burada yüklenilmesi, hesap sorulması ve sigaya çekilmesi gereken Türkiye Cumhuriyeti devletinin hükümeti değil NATO ve Batı'dır. Onun için herkesin bu noktada sözlerine dikkat etmesi, milli birliğimizi ve beraberliğimizi zayıflatacak her türlü eylem ve davranıştan uzak durması gerekir."

Rusya'nın Soçi kentinde yapılacak liderler zirvesinin bölgedeki sorunların siyasi çözümü açısından önemli olduğunu kaydeden Destici, bölgenin tüm terör unsurlarından temizlenmesi, CENTCOM'un Suriye ve Irak'ı terk etmesi ve Afrin bölgesinin Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolüne verilmesi gerektiğini ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.