Bbp Genel Başkanı Destici: Kaba Kuvvete Başvurmak Hiçbir Siyasi Partiye Yakışmamaktadır

Bbp Genel Başkanı Destici: Kaba Kuvvete Başvurmak Hiçbir Siyasi Partiye Yakışmamaktadır
BBP Genel Başkanı Destici, TBMM Genel Kurulunda yaşanan tartışmalara ilişkin, "Kaba kuvvete, şiddete başvurmak hiçbir milletvekiline ve siyasi partiye yakışmamaktadır." dedi

ANKARA

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde İl Başkanları Toplantısı öncesi düzenlediği basın toplantısında, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Anayasa değişiklik teklifinin TBMM Genel Kurulunda görüşüldüğünü anımsatan Destici, süreci yakından izlediklerini belirtti. Parti olarak tutumlarını sürecin tamamlanmasından sonra belirleyeceklerini ifade eden Destici, görüşmeler sırasında yaşanan tartışmalara da değindi.

"Türk milleti için mücadele etme, bir ve beraber olma günüdür"

Tartışmaların Gazi Meclis'in ve milletvekilerinin saygınlığına gölge düşürdüğünü kaydeden Destici, "Herkes fikrini özgürce söylemelidir. Herkes teklifini hukuk ve anayasal çerçevede yapmalıdır. Kaba kuvvete, şiddete başvurmak hiçbir milletvekiline ve siyasi partiye yakışmamaktadır. Bırakın Meclisi, Türkiye'nin hiçbir sokağında çıkacak kavgaya tahammülümüz yoktur. Gün kavga, ayrışma günü değil, farklı düşünen kesimlerin Türk milleti için mücadele etme, bir ve beraber olma günüdür." diye konuştu.

"Türkiye'nin garantörlüğü asla pazarlık konusu yapılamaz"

Destici, Kıbrıs müzakerelerini de değerlendirerek, partisinin "Toprak tavizi"ni kabul etmeyeceğini vurguladı. Görüşmelerde Türkiye ile Yunanistan'ın eşit üye hakkına sahip olması gerektiğini belirten Destici, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin garantörlüğü asla pazarlık konusu yapılamaz. Çünkü Türkiye'nin garantörlüğü olmadığı zaman geçmişte Kıbrıs'ta yaşanan hadiseleri biliyoruz. Oradaki kardeşlerimize nasıl soykırım ve katliam yapıldığını biliyoruz. Garantörlük ve adadaki Türk askerinin varlığı asla pazarlık konusu yapılmamalıdır. Elbetteki adada iki ayrı devletin varlığı, iki devlet tarafından da kabul edilmelidir."

Muhabir: Sefa Şahin

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.