BBP Genel Başkanı Destici'nin Kudüs ziyareti

BBP Genel Başkanı Destici'nin Kudüs ziyareti
Destici: - "Biz tam polis kontrol noktasına geldiğimizde Genel Başkan Yardımcımız İlker Bey gözaltına alınmak istendi. Bunun yanlış olduğunu söyleyerek müdahale ettim. 'Siz müdahale etmeyin, yoksa sizi de güvenlik çağırarak gözaltına alırız' dediler"- "A

ANKARA (AA) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, İsrail'de havaalanında bu sabah yaşadıklarına ilişkin, "Biz tam polis kontrol noktasına geldiğimizde Genel Başkan Yardımcımız İlker Bey gözaltına alınmak istendi. Bunun yanlış olduğunu söyleyerek müdahale ettim. 'Siz müdahale etmeyin, yoksa sizi de güvenlik çağırarak gözaltına alırız' dediler. Arkadaşlarım bırakılmadan oradan ayrılmayacağımı belirterek, orada beklemeye devam ettim." açıklamasında bulundu.

Destici, Esenboğa Havalimanı Dış Hatlar Geliş kapısında gazetecilere, pazar günü bazı partililerle Miraç Kandili'ni Kudüs'te idrak etmek için 5 günlük resmi olmayan gezi planlayarak Kudüs'e gittiklerini söyledi.

Batı Şeria, Haliliye, Eriha ve Ramallah'ı da ziyaret ettiklerini anlatan Destici, "Bu sabah dönüş için havaalanına geldiğimizde, bizim heyette olduğumuz bilgisi verildi. Biz tam polis kontrol noktasına geldiğimizde Genel Başkan Yardımcımız İlker Bey (Kayalıoğlu) gözaltına alınmak istendi. Bunun yanlış olduğunu söyleyerek müdahale ettim. Bunu yapmanız için gerekli bir sebep yok dedik. Ama ısrarla bunu gerçekleştireceklerini söylediler. Hiçbir gerekçe göstermediler. Siz müdahale etmeyin, yoksa sizi de güvenlik çağırarak gözaltına alırız dediler." diye konuştu.

İlker Kayalıoğlu serbest bırakılmadan, kendisinin de güvenlik bölgesine geçmeyeceğini söylediğini dile getiren Destici, "O esnada güç kullanmaya kalktı. Ama güç kullanımı olmadı. Arkadaşlarım bırakılmadan oradan ayrılmayacağımı belirterek, orada beklemeye devam ettim. İki arkadaşımız yaklaşık 1,5 saat süren sorgunun ardından serbest bırakıldı. Son dakika uçağımıza yetiştik." dedi.

- "İsrail'in başkenti Kudüs'tür dediler"

Kendilerine, öncelikle "neden Kudüs'e geldiklerinin" sorulduğunu ve "İsrail'in başkenti neresi" sorusuyla karşılaştıklarını belirten Destici, "Biz de cevap olarak Tel Aviv dedik. 'Hayır, İsrail'in başkenti Kudüs'tür' dediler.Kendileri fiilen başkenti Kudüs olarak ilan etmişler.' ifadelerini kullandı.

Destici, kendisinin ve partililerin psikolojik anlamda baskı altına alındıklarını ve sorgulandıklarını ifade etti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.