"Bebeğimize Tutunup Yaralarımızı Saracağız''

"Bebeğimize Tutunup Yaralarımızı Saracağız''
Elazığ'da, kuvözde olan bebeğine süt götürmek için hastaneye giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Nurgül Celayir'in eşi ve kayınvalidesi Nuh bebek ile teselli bulmaya çalışıyor- İskender Celayir: - ''Prematüre bebeklerin yaşama şansı geli

ELAZIĞ (AA) - Elazığ'da, kuvözde olan bebeğine süt götürmek için hastaneye giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden ve aynı kazada yaralanan Nurgül Celayir'in eşi ve kayınvalidesi, Nuh bebek ile acılarını dindirmeye çalışıyor.

Elazığ'da 19 Ocak'ta kuvözde olan bebeğine süt götürmek için Keban ilçesinden hastaneye giderken geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Nurgül Celayir'in Nuh ismini verdikleri bebeği, Fırat Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'ndeki tedavisinin ardından 10 gün önce taburcu oldu.

Aynı kazada yaralanan Celayir'in eşi İskender Celayir ve kayınvalidesi Feride Celayir, Nuh bebek ile teselli bulmaya çalışıyor.

İskender Celayir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eşiyle olan evlilikleri süresince kendilerini derinden etkileyen birçok talihsizlikler yaşadıklarını söyledi.

Eşiyle yıllar önce tanıştıklarını ve evlenmeye karar verdiklerini aktaran Celayir, ailesi ile kız istemek için yola çıkmaya hazırlanırken Kayseri'de bulunan eşinin babasının kullandığı araçla trafik kazası geçirdiği haberini aldıklarını, kazada kayınvalidesini kaybettiklerini anımsattı.

Kaza üzerine evliliklerini 4 ay erteledikten sonra evlendiklerini anlatan Celayir, evliliklerinin 3. ayında bu kez eşinin beyninden rahatsızlandığını dile getirdi.

Celayir, ''Gebeliğinin üçüncü ayında eşime beyin anevrizması (beyinde damar genişlemesi) teşhisi konuldu. Ameliyattan çıksa bile gebelikten dolayı yaşama şansı çok düşük diyorlardı." diye konuştu.

Doktorlara göre ameliyat sonrası yüzde 10 hayatta kalma olasılığı olan eşi ve bebeğinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını ve çaresizce ameliyatın gerçekleşmesine karar verdiklerini hatırlatan Celayir, şöyle devam etti:

"Bebeğin yaşayacağına kimse ihtimal vermiyordu, bebek de yaşadı. Şişen damar göze baskı yaptığı için annesinin gözü kapanmıştı. En iyi ihtimalle yaşasa bile kapanan göz açılmaz dediler. Kapanan göz de açıldı. Göz felç olduğu için iki göz bebeği arasındaki koordinasyon gelişmez dediler o da gelişti. Hastalığın bütün belirtileri ortadan kalkacak duruma geldi ve sonrasında çocuk 7,5 aylıkken dünyaya geldi ama 4 hafta geri kalmıştı, eşimin geçirdiği hastalıktan dolayı.''

- ''Her şey iyiye gidiyor derken kaza meydana geldi''

Eşinin ve bebeklerinin yaşadıkları onca badireden sağ salim çıkmalarından dolayı mutlu olduklarını ve sadece prematüre doğan bebekleriyle ilgilenmeye başladıklarını kaydeden Celayir, kuvöze bağımlı yaşayan bebeklerine annesinin günlük sağdığı sütü getirmek için her gün ilçeden hastaneye gittiklerini, 19 Ocak'ta geçirdikleri talihsiz kazada eşini kaybetmesiyle yıkıldığını dile getirdi.

Celayir, sözlerini şöyle tamamladı:

''Prematüre bebeklerin yaşama şansı gelişen tıp koşullarına göre eskiye nazaran daha yüksek diye prematüre doğması bizi fazla üzmedi. Tam sevinç yaşıyorken kaza geçirdik, eşim vefat etti.

Kazada, arabada annesinin sütü vardı, eğer tahrip olmamışsa getirin dedim. Sonra birisi daha önceden fark edip sütü hastaneye ulaştırmış. O toplanan sütler bayağı uzun bir süre bebeğin hayata tutunması için yeterli olmuş."

- ''Nuh bebeğin sağlık durumu iyiye gidiyor''

Kayınvalide Feride Celayir ise geçirdikleri trafik kazasında kendisinin de yüzünden yaralandığını ve uzun süre kazanın şokunu üzerinden atmaya çalıştığını aktardı.

Çok sevdiği gelinini kaybetmenin acısıyla birlikte torununun her geçen gün daha da sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşadığını vurgulayan babaanne, "Alın yazısı yaşadığımız talihsiz kazada gelinim vefat etti. Bebeğimize tutunup yaralarımızı saracağız.'' ifadelerini kullandı.

Celayir, gelininin ameliyata girmeden önce yaşamını yitirmesi halinde kendisini Yozgat'ın Çandır ilçesine bağlı İğdeli köyüne götürmelerini ve annesinin yanına defnetmeleri için vasiyette bulunduğunu belirterek, bu vasiyetini yerine getirdiklerini sözlerine ekledi.

Fırat Üniversitesi Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesinden Doç. Dr. Mustafa Aydın da bebeğin 29. gebelik haftasında dünyaya geldiğini anlatarak, tedavi süresince prematüre bebek genel bakım prensiplerini uyguladıklarını anlattı.

Bebeğin doğduğunda 900 gram, taburca olduğunda ise bin 800 grama ulaştığını aktaran Aydın, bebeğin hayata tutunmasında annesinden miras kalan sütün önemli rol oynadığına dikkati çekti.

Anne sütünün çok faydalı olduğunu ifade eden Aydın, "Diğer faktörler ile annesinden miras olarak kalan süt, bebeğimizin ayakta kalmasına vesile olmuştur.'' dedi.

İskender Celayir idaresindeki 34 AJ 3766 plakalı otomobil, 19 Ocak'ta Elazığ-Keban karayolunun 35. kilometresinde şarampole devrilmiş, kazada sürücünün eşi Nurgül Celayir (37) olay yerinde hayatını kaybetmişti. Sürücü ve annesi Feride Celayir de hastaneye kaldırılmıştı. Aracın yanında bulunan biberondaki süt, bebeğe verilmek üzere hastaneye gönderilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.