"Bebeğini Almazlarsa Kolunu Kaybedecek İddiası"

"Bebeğini Almazlarsa Kolunu Kaybedecek İddiası"
"Hamile olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğinden kolunu kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu" ileri sürülen Ayşe K'nın gebeliği sonlandırıldı

İZMİR (AA) - "Hamile olduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğinden kolunu kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu" ileri sürülen Ayşe K'nın gebeliğinin sonlandırıldığı öğrenildi. 

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan, hamile olduğu için kolundaki enfeksiyona karşı ilaç kullanılmadığı ve bu nedenle kolunu kaybetme riskiyle karşı karşıya olduğu iddia edilen Ayşe K'nın, gebeliği öğlen saatlerinde sonlandırıldı. Sağlık durumu iyi olduğu bildirilen Ayşe K'nın kolundaki enfeksiyona yönelik tedavisinin ise sürdüğü kaydedildi. 

- Kadınlar hastane önünde destek verdi

Muğla'da resmi nikahsız birlikte yaşadığı kişi tarafından pompalı tüfekle yaralanan ve gebeliğinin sonlandırılmasını isteyen Ayşe K'nın tedavi gördüğü hastanenin doğumevi önünde kadın örgütleri temsilcileri bir araya geldi. 

"Devlet elini bedenimden çek" sloganları atan grup adına konuşan Pınar Demir, 2 haftadır Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan Ayşe K'ya genel anestezi altında müdahalede bulunulması için gebeliğin sonlandırılması gerektiğini söyledi. 

Ayşe K'nın gebeliğin sonlandırılmasına ilişkin talebini sözlü olarak bildirmesine karşın, hastane yetkililerinin tıbbi zorunluluk olan işlemi yerine getirmediğini söyleyen Demir, açıklamasında şunları kaydetti:

"Gerçekten diplomalarını nereden aldıklarını sormak istiyoruz. Israrla gebeliği devam ettirilmiş. Bu hastanede kürtaj yapılamayacağı bildirilmiş, hiçbir hastaneye de sevk edilmemiştir. Kocasının izni, babasının izni gibi zorunluluklar istenmiştir. Bizi de Ayşe'den uzak tutmaya çalıştılar." 

Pınar Demir, Ayşe K'nın kolunda ciddi enfeksiyon bulunduğunu, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. 

Muğla'nın Fethiye ilçesinde 9 Şubat'ta Gökhan A. birlikte yaşadığı Ayşe K'yı pompalı tüfekle yaralamış, annesini de öldürmüştü. 

 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.