Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı

Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı
Konya Halk Sağlığı Müdürü Öznavruz:- "Sağlık Bakanlığınca geliştirilen sağlık politikalarının sahada etkin uygulanmasıyla, Türkiye'de bebek ölüm hızı son 10 yılda binde 29'lardan, 2015 itibarıyla binde 7,6'ya inmiştir"

KONYA (AA) - Konya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından ülkedeki bebek ölüm hızına dikkati çekmek amacıyla "Bebek Ölümlerini Önleme Çalıştayı" düzenlendi.

İl Halk Sağlığı Müdürü Hasan Öznavruz, bir otelde "yaşasın bebekler" sloganıyla düzenlenen çalıştayda, Sağlık Bakanlığınca bebek ölümlerinin önlenmesine yönelik çeşitli programlar yürütüldüğünü söyledi.

Çalışmaların amacının, toplum sağlığını geliştirmek ve gelişmiş ülkelerin seviyesine çıkarmak olduğunu belirten Öznavruz, "Bir ülkenin gelişmişlik ölçütlerinden biri olan bebek ölümleri, dünya tarafından dikkatle takip edilmektedir. Sağlık Bakanlığınca geliştirilen sağlık politikalarının sahada etkin uygulanmasıyla, Türkiye'de bebek ölüm hızı son 10 yılda binde 29'lardan, 2015 itibarıyla binde 7,6'ya inmiştir. Konya'da ise geçen yıl bebek ölüm hızı binde 6,7 olarak gerçekleşti." diye konuştu.

Öznavruz, ölüm oranının düşürülmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle aşı kampanyalarıyla bağışıklama oranını yüzde 100'e yaklaştırdıklarına işaret etti.

Yine bu kapsamda enfeksiyonla mücadele noktasında ciddi çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Öznavruz, şöyle devam etti:

"Yeni doğan ünitelerimizin açılmasıyla enfeksiyonla ciddi boyutta mücadele ettik. Yerel yönetimlerimiz tarafından sağlıklı, temiz su kaynaklarına ulaşma noktasında, ishalle kaybettiğimiz çocukların önüne geçtik. Artık enfeksiyon nedeniyle kaybettiklerimizin oranını çok daha aşağıya düşürdük. Sağlık Bakanlığımızın, kaybettiğimiz bebeklerle ilgili sahada başlattığı projeler var. Bu kapsamda bebek ölümlerini takip sistemi kuruldu. Bakanlık tarafından yürütülen çalışmaların yanında biz de bu tür çalıştaylar düzenleyerek, el birliğiyle bebek ölüm hızını daha aşağı seviyelere düşürmek istiyoruz."

Daha sonra, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Çocuk, Ergen, Kadın ve Üreme Sağlığı Hizmetleri Şubesinden Dr. Canan Doğan, Konya'daki bebek ölüm istatistikleri hakkında sunum gerçekleştirdi.

Toplantıya, Konya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Gökhan Darılmaz, İl Sağlık Müdürü Hasan Küçükkendirci ve davetliler katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.