Bebekler Ağlamasın

Bebekler Ağlamasın
Seydişehir Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği, Seydişehir Devlet Hastanesine ...

Süleyman Sayan'ın Haberi

Seydişehir Sağlık Hizmetlerini Geliştirme Derneği, Seydişehir Devlet Hastanesine 1 adet kadındoğum vakum cihazı, 1 adet biluribin cihazı olmak üzere 2 adet cihaz bağışında bulundu.  Dernek Başkanı Keramettin Balcı,  Cihazların teslimi sırasında “Hastaneye cihaz kazardırmaya vesile oldukları için çok mutlu olduklarını, derneğin  ekonomik imkanları ölçüsünde sağlık alanında katkılarının devam edeceğini” söyledi. İki cihazın toplam değerinin 20.000 tl olduğunu, yeni hastanenin yapılması aşamasında derneğe bağışların arttığını ve oda tefriş etmek insanların varlığını gördükçe mutlu olduklarını iletti.

Hastane Yönecisi ve Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Fatih Altıntepe' de; “Zor doğumlar için kullanılan vakum cihazı çok eskimişti. Alınan vakum cihazı ile bu eksiğimizi giderdik. Alınan cihazlardan özellikle biluribin (sarılık) cihazının Konya’da bile birçok hastanede bulunmadığını belirterek,  ben de bir çocuk  doktoru olarak bu cihazın  alınmasına çok mutlu oldum ‘Artık Bebekler Ağlamayacak’. Yılda Seydişehir nüfusuna kayıtlı 1000 civarı bebek mevcut. Bunların birçoğundan en az bir defa sarılık için kan almaktayız, bazen bu 5-6 defaya kadar çıkmaktadır. Bu da hem alım zorluğu hem de can acıtıcı bir işlemdi. Artık Özellikle ilk 15 günlük bebeklerin sadece sarılık için kan alma dönemi bitti. Derneğimize halkımız adına teşekkür ediyorum” dedi. ( Süleyman Sayan)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.