Beklenen açıklama Merkez’den geldi

Beklenen açıklama Merkez’den geldi
Doların art arda rekor kırmasıyla birlikte Merkez Bankasından müdahale geldi. Uzun zamandır beklenen açıklama geldi. Piyasaya 1,5 milyar dolar likidite sağlanmasıyla birlikte piyasa nefes aldı.

Dövizde yaşanan yükselişlere Merkez Bankasından beklenen müdahale geldi. Merkez bankasının, “Piyasalarda gözlenen aşırı oynaklık yakından takip edilmekte olup ekonomik temellerden uzaklaşan sağlıksız fiyat oluşumlarına karşı Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından gerekli tedbirler alınacaktır” açıklamasının hemen ardından dolar 3,76’nın altını gördü.

ADIMLAR DEVAM EDERSE DOLAR DÜŞECEK

Ekonomi Danışmanımız ve Konya Döviz sahibi Muammer Bingöl, “Dövizdeki sert artışların sebebi için spekülatörlerin iş başında olduğunu söyleyebilirim. Döviz piyasasında küçük hacimlerle yukarı hareketler görüyoruz. Günlük 50 ile 100 arasında piyasaların dalgalandığını gördük. Bu süreç içerisinde Merkez Bankası’ndan beklenen açıklama gelince Euro ve dolarda geri çekilmeler olduğunu gördük. Bankanın açıklama yapmasıyla birlikte dövizdeki köpüğün inmeye başladığına şahitlik ediyoruz. Eğer bu adımlar devam ederse Doların 3.30’a kadar geri çekilebileceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (Derya Demir)

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.